Radost baseballistů Arrows Ostrava

Radost baseballistů Arrows Ostrava | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Baseballisté Arrows Ostrava evropskou misi (ne)splnili

  • 0
Tajným přáním baseballistů týmu Arrows Ostrava před odjezdem na turnaj Poháru mistrů do italské Boloni byl postup do semifinále mezi nejlepší čtyři týmy Evropy. Domů se vrátili až se sedmým místem, to však zaručuje příštímu českému šampionovi účast v Poháru mistrů i v dalším roce.

„Takže cíl splněn, i když jsme chtěli zahrát víc,“ konstatoval hrající kouč Arrows Aleš Navrátil. „Bohužel dva rozhodující zápasy, které by nás poslaly do semifinále, jsme prohráli s budoucími finalisty. Pak už se nám hlavně jednalo o udržení místa pro další rok, což se nám povedlo.“

Na udržení pozice v Poháru mistrů pro český baseball měli Arrows dva pokusy. „Napoprvé to ještě nevyšlo. Zápas proti Bonnu Capitals se rozhodl až v nastavené desáté směně a my jsme prohráli 6:7,“ líčil Navrátil.

Ostravský celek tak nutně potřeboval vyhrát v posledním střetnutí na turnaji. V boji o sedmé místo v klání a o místenku pro příští ročník se utkal s belgickým mistrem Deurne Spartans.

Týmu Arrows sice nevyšel start zápasu, když hned v první směně prohrával 0:3, ale ještě v dohrávce úvodní směny otočil na 6:3 a po sedmi směnách se radoval z konečné výhry 13:3.

Ostravští baseballisté si tak mohli vydechnout a jejich americká posila Alexander Rubanowitz si mohl vychutnat osobní ocenění - byl totiž vyhlášen nejlepším pálkařem turnaje Poháru mistrů. „Je to pro něj osobní super úspěch, dařilo se mu,“ poznamenal Aleš Navrátil.

Ve finále se utkal domácí tým italské Boloni s nizozemským Amsterdamem. Italové ovládli Pohár mistrů po výhře 8:0, třetí byl vítěz minulých dvou ročníků Curacao Neptunus z Holandska. Ten zdolal v duelu o bronz italskou Parmaclimu 9:0.

Nyní se ostravští baseballisté znovu soustředí na domácí nejvyšší soutěž. Pokračuje totiž extraligová nadstavba o titul, v níž ještě před odjezdem do Itálie třikrát zdolali v repríze loňského finále Draky Brno. „O víkendu nás čekají Eagles Praha. Daří se jim, bude to těžké,“ doplnil Navrátil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž