Armstronga srazilo auto

Velké štěstí měl americký cyklista Lance Armstrong při srážce s automobilem běhme tréninku nedaleko francouzského města Nice, kde ladí formu před olympijskými hrami. Čelní střet odnesl dvojnásobný vítšěz Tour de France jen drobnými odřeninami. "Nemám nic zlomeného ani žádné jiné vážné zranění, jsem jen dost potlučený," svěřil se Armstrong fanouškům na své internetové stránce s tím, že si dá přibližně dvoudenní přestávku. Jeho kolo je po nárazu úplně zdemolované. Nehoda se dotkla i dalších dvou závodníků stáje U. S., kteří trénovali s ním. "Auto se na nás přiřítilo a trefilo Lance. Naštěstí největší náraz dostalo kolo," popsal nehodu Armstrongův kolega Tyler Hamilton.

Cipollini boxoval a byl vyloučen
Vyloučen z populární cyklistické Vuelty byl italský spurtér Cipollini za to, že před startem šesté etapy udeřil pěstí španělského jezdce Franciska Cereza. Oznámila to španělská tisková agentura EFE. Napadenému cyklistovi musela lékařská služba sešít ránu na čele třemi stehy. Třiatřicetiletý Cipollini ze stáje Saeco se hájil tím, že jej Cerezo během úterní etapy napadl. Španělský cyklista z týmu Vitalicio, je na 29. místě průběžného pořadí, Cipollini byl čtyři místa za ním. Organizátoři závodu se odmítli k záležitosti vyjádřit.

Dráhař je podezřelý z dopingu a do Sydney neletí
Dráhový cyklista Neil Campbell neprošel lékařskou kontrolou britské federace a kvůli podezření z dopingu byl vyřazen z olympijské nominace pro Sydney. Oficiální představitelé odmítli upřesnit, jakým testům se Campbell podrobil, ani co analýza objevila. Šestadvacetiletý Campbell měl nastoupit na kilometr s pevným startem a byl náhradníkem pro stíhací závod. Podle vedení britské federace ho v týmu nikdo nenahradí, protože žádný další cyklista nesplnil nominační kritéria.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž