Diskuze

Krasobruslařský zázrak poprvé mezi dospělými. Trusovová oslnila rekordy

Předcházela ji pověst šampionky, však také Alexandra Trusovová dvakrát vyhrála juniorské mistrovství světa. Jenže její první mezinárodní start v seniorské kategorii zcela vybočil z běžných měřítek: patnáctiletá ruská krasobruslařka si na víkendovém Memoriálu Ondreje Nepely v Bratislavě přivlastnila hned několik rekordních položek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J90i48ř63í 12V58a87i32g19l

23. 9. 2019 13:45

A nyní k Trusové. Netřeba o ní nic psát. Je jen dalším produktem stáje Tutberidze-Dudakov s choreografem Gleikenhausem. Její jízdy jsou naprosto nevyrovnané, stačí si projet stanopy. Krasobruslení není skokobruslení, kdy ve volné na začátku odskáče čtveráky, pak pojíždí po ledě, máchá rukama a občas vytočí variantu Bielman piruety, poté dvakrát zařadí 3 Lz a opět pojíždí a máchá rukama. 98,34 za technické elementy a jen 65,44 za programové komponenty je zcela propastný rozdíl. Ještě, že ISU omezila na 2 skoky (opakování - jeden solo, jeden v kombi) - jinak by trpaslice od Tutberidze jen skákaly a máchaly rukama. Jejich programy jsou pro mne odporné, nevyvážené.

Jsem překvapen, že v letě ISU neposunula hranici pro start na senior soutěžích, aby se tam trpaslice od Tutberidze nemohly účastnit. Ale všeho do času, je to jen na rok, max 2 a přijdou jiné trpaslice. Jejich životnost není vyšší. :-)

1 2
možnosti
VS

Ano, vaše osobní výpady, které komentuji níže, jen vypovídají, že vám nejde zbla o krasobruslení, ale o soukromou válku, ve které není žádný prostředek dost špatný, aby nebyl použit, včetně osobních výpadů Zřejmě si připadáte velmi důležitý, když napadat 15letou holku vám přijde v pořádku.

Připomněl bych například, že drtivá většina dnes uznávaných krasobruslařek, včetně těch, co jsou dávány za příklad "estetického krasobruslení" či dlouhověkosti, začínala v seniorkách v úplně stejném věku, včetně takové Caroliny Kostnerové. Vaše příspěvky nemají nic společného se sportem, je to jen výlev osobní zášti.

J8 sice rozumím tomu, že takový program nesedne každému, to je o vkusu, ale ta nenávist, která z vás doslova crčí, to je něco ubohého a odporného.

3 0
možnosti
JV

J88i63ř28í 76V94a87i44g15l

23. 9. 2019 13:27

Tedy ke krasobruslení, kdy se zde konečně objevil relevantní článek, ač se toho událo celkem dost a už je odjeto 5 JGP.

V prvé řadě musím pochválit naprosto super programy sourozenců Taschlerových, kteří si skoro o 20 bodů zlepšili osobák a skončili v TP na 3. místě v Lake Placid s 150 body. Což je někde kolem 13. - 15. na ME seniorů. No a kdo ty programy viděl musí uznat, že mají velký potenciál a vzhledem k věku budou nejlepší od dob Řehákové s Drastichem (ale kdo si na ně vzpomene, že:-)). Opravdu obrovská naděj.

V SD, nikde jsem nečetl ani zmínku, že se rozpadli po sezoně Abrazevič-Bidař. No, dalo se to očekávat, ona opravdu nebyla nic moc. Od května jezdí s Zhukovou (Bidař) a tam to vypadá snad lépe. Jsem tedy zvědavej, jak půjdou Zhuk-Bidař a Dušková-Jakubka. Mimochodem všimli jste si, že Dušková trávila celé léto u Richarda Gauthiera v CAN, což uváděla jako důvod k rozpadu SD s Bidařem, když tvrdila, že v CAN nechce tak dlouho být?

U žen obrovská krize a premiéra Březinové v Salt Lake City tragická, kdy porazila jen jednu Mongolku za šílených 114,84 bodu.

U mužů, no nevím. Opět nikdo nedal a ani nezkoušel ani 3A a čtveráka v závodě. Jediný, kdo 3A zařadil a ve volné 2x skočil - byl Filip Ščerba, což je super. Pokud zvládne komplet VJ a má tam všechny trojáky, mohlo by to být dobré. Matyáš Bělohradský sice hezké, ale nikde snaha o zařazení 3A a čtveráka, což je nutností. Jeho bratr Jiří již asi za zenitem. Kotlařík není ani v repre. Tak snad se podaří ještě zlepšení Březinovi a vyjede i pro rok 2021 2 místa. Pokud dá dobře obě části programu na ME, mohlo by to i cinknout. Ale uvidí se, jak vypadá po přestávce.

0 1
možnosti
VS

Alespoň zde s vámi mohu souhlasit, také jsem doufal, že se alespoň někde objeví zmínka o úspěchu sourozenců Taschlerových, kteří mimochodem na tento úspěch mohou navázat už tento týden v Chorvatsku. I když asi není pravděpodobné, že by se probojovali do finále GP, i potenciální dvě třetí místa by byla pro české krasobruslení úspěch.

Pokud jde o Bidaře a Žukovovou, tak o tom se nedávno zmínila česká televize.

1 0
možnosti
PT

P20e94t64r 46T12y84č44k34a

23. 9. 2019 12:33

Čtverný lutz neumí ani Březina.

0 0
možnosti
JV

J62i10ř86í 14V37a54i14g98l

23. 9. 2019 13:29

Neumí, je zcela jiná generace a za jeho mládí se ještě 4 Lz neskákaly.

0 0
možnosti
VS

Gratuluji Saše, která posunula krasobruslení zase o kus dál. Její čtverné skoky jsou silné a naprosto spolehlivé, za uplynulé asi tři roky, po které je zkouší, vypilovala techniku tak, že o ni nemá člověk strach. Tohle je směr, kterýms e i ženské krasobruslení bude ubírat.

Jistě, najdou se tací, kteří nedokáží ocenit fantastický sportovní výkon, ale to už je úděl průkopníků. Ve skoku do výšky se také kdysi dívali skrze prsty na ty, kteří začali skákat flopa místo straddle. A pokud jde o krasobruslení, jistě, někteří budou plakat po době Katariny Wittové, ale třeba takový hokej taky dnes vypadá jinak než před třiceti lety a nezbývá než akceptovat, že zadržovat ve sportu rozvoj zkrátka není možné. Ostatně i v době Wittové taky krasobruslení vypadalo jinak než za Sonji Hennie.

0 0
možnosti
JV

J35i78ř32í 72V93a26i12g80l

23. 9. 2019 13:55

Každý má názor, fajn. Ovšem srovnávat krasobruslení a skok do výšky, no docela úlet. Také je irelevantní srovnávat třeba 80. léta (Witt) či přelom 20. a 30. s Hennie. Sice srovnání je nemožné, i když. Jejich programy byly vyrovnané, při tehdejším systému bodování.

Programy stáje Tutberidze jsou nevyrovnané, neestetické. Je to slepá ulička v krasobruslení Ž a nebude mít dlouhé trvání. Ne, krasobruslení Ž se nesmí vyvíjet tímto směrem, je to zcestné a neestetické. Skákající nedospělé trpaslice. Krasobruslení žen má nejnižší úroveň ze všech kategorií.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hokej

Program MS v hokeji 2024: Češi začnou s Finy, na závěr skupiny vyzvou Kanadu

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  9.5 13:25

Česká hokejová reprezentace zná složení základní skupiny a herní plán pro nadcházející mistrovství...

Hokej

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Cyklistika

Tadeji, sundej to! Pogačar odvracel diskvalifikaci, Ganna prohnal zlaté parťáky

8. května 2024  7:46

Je vůbec možné, aby v průběhu etapy letošního cyklistického Gira nezaútočil Tadej Pogačar? Teprve...

Cyklistika

Jak si Pogačar protáhl nohy a ujížděl i sprinterům. Je to hovadina, soudí Raboň

7. května 2024  9:29

Málem vyhrál v sobotu hned úvodní klasikářskou etapu Gira. Pak v neděli ovládl první dojezd na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Domácí

Natěšené hotely i hospody. Šampionát má ekonomice přinést dvě miliardy

10. května 2024

Do Česka se po devíti letech vrací hokejový šampionát, který v roce 2015 přinesl české ekonomice...

Hokej

Expert iDNES Premium Koreis: Rulík volí nepopulární cestu, chybí mi hráči z NHL

10. května 2024

Premium Tomáš Nosek, Radim Zohorna, Jakub Vrána. Kdybych se měl po turnaji v Brně rozhodovat, vzal bych...

Fotbal

Olympiakos vyřadil Aston Villu a ve finále Konferenční ligy vyzve Fiorentinu

9. května 2024  23:44

Fotbalisté Olympiakosu Pireus v odvetě semifinále Evropské konferenční ligy porazili Aston Villu...

Fotbal

Leverkusen překonal rekord a je ve finále Evropské ligy. Vyzve Bergamo

9. května 2024  20:11,  aktualizováno  23:02

Z úvodního utkání si přivezli pohodlný náskok 2:0, ale o postup se dlouho báli. Fotbalisté...