Nejvíce bodů: Sika Konéová 16 – Ezi Magbegorová 16,

Nejvíce asistencí: Silvia Domínguezová, Bria Hartleyová, Leonor Rodríguezová 3 – Maite Cazorlaová 6,

Nejvíce doskoků: Sika Konéová 9 – María Condeová 8.

Pražské USK předvedlo na půdě španělské Avenidy perfektní výkon, v roli mírných outsiderek zvítězilo dvouciferným rozdílem 64:53.

První dvě čtvrtiny byly extrémně vyrovnané, poločas skončil nerozhodným výsledkem 37:37. Důležitý krok udělaly hostující hráčky ve třetí desetiminutovce, v níž si vybudovaly šestibodový náskok a ten ještě v závěrečném čtvrtém a bodově chudém dějství navýšily o dalších pět bodů. Co se týče individualit, tak za zmínku stojí skvělý počin Ezi Magbegorové, jež zaznamenala šest bloků, k tomu byla s šestnácti body nejlepší střelkyní hostujícího celku.

ZVVZ USK Praha si vítězstvím polepšilo na sedm bodů a aktuálně vévodí tabulce skupiny B. Avenida zůstává na šesti bodech a momentálně by šla do čtvrtfinále z posledního postupového čtvrtého místa.

Konec zápasu.

39:37

Je to vůbec možné? Ezi Magbegorová se bleskově stáhla dozadu, aby znovu fantasticky blokovala, zuby si na ní vylámala Bria Hartleyová.

39:29

Na druhé polovině palubovky už si Ezi Magbegorová tak dobře nevedla, zprava vyprodukovala krátkou střelu, ale tento neúspěch už ji mrzet nebude.

38:56

Neuvěřitelná Ezi Magbegorová s pátým blokem v zápase, když si v tomto případě poradila s Leonor Rodríguezovou.

38:41

Oddechový čas pro tým Perfumerias Avenida Salamanca.

38:41

Drama v závěru se podle všeho konat nebude. Pražské USK chytře počkalo s útokem do závěrečné vteřiny, ba co víc, María Condeová střelou zprava zapsala dvojku.

38:16

Domácí hráčky už riskují, ale trojky jim dnes vůbec nevychází, Leonor Rodríguezová vyslala příliš nízkou a slabou střelu.

37:49

Jenže na druhé straně je Ezi Magbegorová! Ta počkala na Briu Hartleyovou, které zabránila ve skórování světovým blokem.

37:37

María Condeová si vlastním přičiněním vytvořila dobrou palebnou pozici, bohužel neseřídila mířidla ideálně, trefila přední obroučku.

37:04

Oddechový čas pro tým ZVVZ USK Praha.

36:44

Bria Hartleyová s hlavou nahoře našla pod košem osamocenou Siku Konéovou, jež s přehledem přidala na konto dva body.

36:28

Navýšit rozdíl ve skóre mohla Nyara Saballyová, ale neuspěla, pravou rukou hodila balón o desku, ten se pak vrátil zpátky do hry.

35:43

Se španělským týmem to nevypadá dobře. Dvojku zkoušela Olcay Çakırová, nicméně střela měla hodně daleko k úspěchu, sotva doletěla ke koši.

35:10

Faul Alexis Princeové doplněný o dva trestné hody pro Maríi Condeovou, španělská basketbalistka proměnila aspoň první šestku.

34:47

Rozdíl ve skóre již čítá dvouciferný počet bodů! María Condeová na sebe natáhla dvě sokyně a pod koš nahrála Ezi Magbegorové, která nechala proletět kolem jednu soupeřky, aby následně neomylně vystřelila.

34:05

Oddechový čas pro tým Perfumerias Avenida Salamanca.

34:04

Výborně. Maite Cazorlaová se nenechala rozhodit dotírající konkurentkou a z pravé strany dokázala přesně vystřelit o desku.

33:46

Na trojku si dělala zálusk Andrea Vilarová, otevřená střela ovšem úspěchem neskončila, protože byla příliš krátká.

33:06

Důležitá dvojka pro Salamancu. Laura Gilová se pravou stranou protlačila až pod koš, odtud zvládla vystřelit z levé ruky.

32:40

Domácí hráčky rychle otočily hru, ale nebylo jim to nic platné, protože Sílvia Domínguezová nahrála mimo dosah Leonor Rodríguezové.

32:23

Zodpovědnost na sebe vzala Maite Cazorlaová, od pravé lajny vystřelila z pravé ruky příliš dlouhou střelu.

31:55

Vzápětí Saballyová zafungovala na jedničku i pod vlastním košem, když doskočila pro balón po neúspěšném pokusu Siky Konéové.

31:31

Důležitý moment pro zvýšení sebevědomí pro Nyaru Saballyovou, ta si udělala prostor kolem dvojice soupeřek a zleva ve výskoku zamířila přesně.

30:54

Nyara Saballyová dnes nehraje svůj nejlepší zápas, tým o balón připravila nepovedeným driblinkem, kdy si míč nechala utéct do autu.

30:21

Laura Gilová dvojkou neuspěla, ovšem domácí zaznamenaly útočný doskok, o pár vteřin později však ani Sílvia Domínguezová nemířila přesně.

30:01

Začala čtvrtá čtvrtina.

30:00

Třetí čtvrtina skončila.

29:55

Po nepřesné střele Saballyové ještě domácí dostaly možnost zaútočit a poradily si velmi dobře, výborné nahrávky Çakırové využila k zisku dvou bodů Leonor Rodríguezová.

29:26

Ezi Magbegorová faulovala Leonor Rodríguezovou, jíž se povedlo zmírnit odstup o jediný bod, první šestku totiž nedala.

29:04

Důležitá trojka! Po křižném pasu Voráčkové předala Condeová bleskově míč k pravé lajně na krajanku Maite Cazorlaová, jež zvládla v mžiku přesně zacílit.

28:40

Po faulu Cazorlaové měla možnost zmírnit manko o další dva body Sika Konéová, avšak neuspěla ani při jednom trestném hodu.

28:06

Domácí bleskově získaly balón znovu do svého držení a na trojku útočila Sílvia Domínguezová, zakončení ale bylo příliš krátké.

27:51

Oddechový čas pro tým ZVVZ USK Praha.

27:42

Salamanca dává jasně najevo, že se nevzdá bez boje. Pod košem si udělala prostor Sika Konéová, zpracovala nahrávku od Leonor Rodríguezové a ve výskoku suverénně prohodila míč cílovým zařízením.

27:07

Zleva vystřelila nadějnou střelu Tereza Vyoralová, bohužel balón dvakrát poskočil na obroučce a odmítl zavítat do koše.

26:46

Nedovolený zákrok Emese Hofové, po němž si stoupla na značku trestného hodu Sika Konéová, v tomto případě zaznamenala pouze jeden bod.

26:00

Perfektní odpověď českého celku, zleva se pod koš prodrala Maite Cazorlaová a se střelou si věděla rady.

25:45

Dva trestné hody získala Sika Konéová, protože soupeřky už nasbíraly příliš velký počet faulů. Domácí hráčka uspěla v obou případech.

25:20

Naopak hosté si věří. Trojku vypálila Tereza Vyoralová, bohužel od obroučku se balón vrátil zpátky do hry, do rukou Çakırové.

24:58

Na domácích basketbalistkách je patrná nervozita. Andrea Vilarová zakončovala v posledních vteřinách a hodně nepřesně.

24:22

Čtvrtá trojka? To už by ZVVZ opravdu chtělo moc. Vyzkoušela ji Maite Cazorlaová, ale střela byla příliš krátká.

23:43

Parádní série týmu z hlavního města Česka pokračuje! Třetí trojka v rozmezí jedné minuty, autorkou Veronika Voráčková.

23:17

Oddechový čas pro tým Perfumerias Avenida Salamanca.

23:17

Další trojka hostujícího týmu! Otevřený prostor měla ve středu Ezi Magbegorová, i ona dokázala míč poslat skrze koš.

22:44

Tohle se nám líbí! Od pravé lajny natáhla k těžké trojce Tereza Vyoralová, vysoko letící balón zaplul do cílového zařízení.

22:28

Na hostující straně neuspěla Voráčková, na té domácí záhy Hatleyová. Dopředu tedy míří pro změnu pražské ZVVZ.

21:36

Parádní práce Magbegorové! Do posledního okamžiku počíhala na Lauru Gilovou, jejíž střelu dokonale zblokovala.

21:16

Opět jsme na odpověď příliš dlouho nečekali, dva trestné hody pro sebe získala Bria Hartleyová a poradila si v obou případech.

20:48

Zprava se do středu procpala Maite Cazorlaová a v běhu dokázala pravačkou balón poslat tak, jak si představovala.

20:38

Salamanca nezůstala dlouho pozadu. Alexis Princeová se odtáhla od protihráčky a v menším záklonu přesně zamířila o desku.

20:15

Druhou půli začínají hosté tím nejlepším možným způsobem. Maite Cazorlaová našla pod košem Ezi Magbegorovou, která si snadno poradila s lehkou střelou.

20:01

Začala třetí čtvrtina.

Druhý poločas začne přibližně ve 21:25.

Jak se očekávalo, tak utkání mezi Salamancou a pražským USK nabízí parádní basketbal, který po prvním poločase ukazuje vyrovnaný stav 37:37. První poločas vyhrály domácí basketbalistky, ale pouze rozdílem jednoho bodu, ten soupeřky ve druhé desetiminutovce smazaly. Ve druhých dvaceti minutách můžeme očekávat velkou bitvu o vítězství, doufejme, že se šťastným koncem pro český tým.

20:00

Druhá čtvrtina skončila.

19:56

Po parádním pasu Cazorlaové selhala v koncovce Condeová. Domácí potom ještě stihly rozjet rychlý protiútok, na jehož konci obstarala srovnání Olcay Çakırová!

19:34

Oddechový čas pro tým Perfumerias Avenida Salamanca.

19:33

Těsně před koncem prvního poločasu se ZVVZ dostává do vedení! Cazorlaová přenesla míč doprava na Ezi Magbegorovou, jež si se střelou poradila brilantně.

19:21

Na druhý pokus už se Antonia Delaereová balónu dočkala, ve slibné pozici však střílela příliš krátkou střelu z obou rukou.

18:42

Olcay Çakırová si určitě představovala lepší nástup na palubovky, nahrávku k levé lajně totiž poslala za adresátku Delaereovou.

18:34

Vyrovnáno! Emese Hofová přihrála k pravé lajně Maite Cazorlaové, jejíž tříbodový hod ztišil domácí publikum.

17:48

Fantasticky se Emese Hofová obtočila kolem protihráčky, navíc udržela přehled ve hře a hod provedla skvěle o desku.

17:35

Sika Konéová si pod košem počkala na přihrávku od Brii Hartleyové, která přišla, zakončení poté bylo z kategorie jednoduchých.

17:09

Hosté dávají jasně najevo, že se nevzdají bez boje. Veronika Voráčková se zbavila osobní strážkyně, přes další protihráčku potom zleva mířila na jedničku.

16:56

Pátý týmový faul ZVVZ v rámci čtvrtiny vyrobila Emese Hofová, Bria Hartleyová proměnila v bod oba trestné hody.

16:38

Oddechový čas pro tým Perfumerias Avenida Salamanca.

16:26

Individuální schopnosti znovu ukázala Bria Hartleyová, zprava mezi dvěma konkurentkami proskočila pod koš a ve výskoku i přesně zacílila.

16:14

O vyrovnání se mohla zasloužit Ezi Magbegorová, ale proměnila pouze jeden ze dvou trestných hodů, ZVVZ alespoň dotáhla na dostřel.

15:55

Okamžitě reakce Salamancy a jmenovitě Brii Hartleyové, jež se zleva natlačila pod koš a pravou rukou balón poslala do něj.

15:37

Spolupráce španělských hráček v hostujícím celku vyšla na jedničku, Maite Cazorlaová našla Maríi Condeovou a ta přetavila dvojku v body.

15:04

Dva trestné hody na svou osobu vybojovala Ezi Magbegorová. Napoprvé zaváhala, druhou šestku nasměrovala do cílového zařízení.

14:34

Odpověď pražského týmu na sebe nenechala dlouho čekat, María Condeová proběhla trestuhodně volným středem a proměnila oba trestné hody.

14:22

Vzápětí Ezi Magbegorová faulovala Alexis Princeovou při střele za tři body, domácí basketbalistka proměnila dvě šestky.

13:56

Tereza Vyoralová zkontrolovala postavení spoluhráček a ve středu si vybrala Ezi Magbegorovou, která v jasném postavení nezaváhala a přidala dvojku.

13:40

Zase na sebe strhla pozornost Alexis Princeová, v tomto případě pod košem, kdy si vytvořila palebnou pozici mezi dvěma protihráčkami.

13:04

Zpoza pravého oblouku vypálila tříbodový projektil Alexis Princeová a úspěšný, Salamanca tedy disponuje náskokem o tři body.

12:51

Podobné chyby mrzí. María Condeová zaznamenala úspěšný obranný doskok, ale pak jí nevyšel dlouhý pas na Voráčkovou.

12:24

Pod vlastním košem nejprve výborně doskočila Gabriela Andělová, o pár vteřin později vrátila skóre zápasu do vyrovnané podoby Tereza Vyoralová.

11:33

Dlouho vyrovnaný stav nevydržel, Rodríguezová vymyslela parádní nahrávku do středu na Siku Konéovou a ta zapsala na konto další dva body.

11:15

Odpověď je perfektní! Maite Cazorlaová natáhla ke střele za tři body a balón propadl košem. Je vyrovnáno.

10:55

Sika Konéová se pravou stranou natlačila až pod cílové zařízení, jímž bez komplikací balón prohodila. Odpověď je na ZVVZ.

10:21

Leono Rodríguezová plánovala navýšit náskok španělského týmu, ale střela zleva dopadla pouze na přední obroučku.

10:01

Začala druhá čtvrtina.

10:00

První čtvrtina skončila.

09:59

Poslední útok patřil českému týmu, nicméně ten vedení na svou stranu nestrhl, střela z levé strany měla k přesnosti daleko.

09:01

Teď už to vyšlo. María Condeová vystihla nahrávku středem, postupovala sama na koš a únik proměnila bez komplikací.

08:43

Hostující tým útočil na snížení manka, leč neúspěšně, Ezi Magbegorová totiž nezvládla nelehké zpracování do obou rukou.

08:09

Rozehrávku soupeřek vystihla Maite Cazorlaová a dopředu nastartovala krajanku Maríi Condeovou, zakončení zleva o desku propadlo košem.

07:28

Leonor Rodríguezová s hlavou nahoře posunula hrací předmět do středu do rukou Olcay Çakırové, jež se zvládla prosadit přes osobní strážkyni.

07:12

Vymezených 24 vteřin na útok bylo pro ZVVZ málo, střela Terezy Vyoralové přišla až potom, co se ozval klakson znamenající míč pro Salamancu.

06:44

Domácí jsou o krůček napřed. Přes hlavu skórovala Sika Konéová navzdory faulu, jeden trestný hod zvládla bez problémů.

06:20

Ve výskoku se rozhodla pokusit štěstí Alexis Princeová a dobře udělala, balón zatančil na obroučce a propadl košem.

05:53

Nyara Saballyová skórovala pravačkou okamžitě po nástupu na palubovku, navíc byla faulována, jenže doplňkovou šestku nezvládla.

05:39

Vyrovnáno. Olcay Çakırová zavelela k individuálnímu průniku, který završila střelou z pravé ruky tam, kam si přála.

04:56

O vyrovnání se pokoušela Alexis Princeová, jež se procpala až pod koš, ale přes Veroniku Voráčkou nevystřelila přesně.

04:32

Pražské USK poprvé v zápase vede! Cazorlaová rozvinula akci nahrávkou po pravé ruce na Ezi Magbegorovou, jejíž tříbodový pokus vůbec nepotřeboval obroučku.

03:32

Cazorlaová vymyslela další výbornou přihrávku, tentokráte doprava na Emese Hofovou, ani tato basketbalistka se ve slibném postavení nemýlila.

03:11

Odpověď francouzského týmu na sebe nenechala dlouho čekat, volnějším středem proběhla Laura Gilová a poradila si i se zakončením.

02:40

Španělská reprezentantka Maite Cazorlaová vymyslela parádní nahrávku pod koš na Terezu Vyoralovou, ta měla snadnou pozici.

02:17

Alexis Princeová naznačila nahrávku, aby nakonec z levého oblouku vystřelila a hrací předmět prohodila cílovým zařízením.

01:46

Gilová nicméně doskočila, takže Salamanca pokračovala v ofenzivě, s klaksonem oznamujícím konec času pro útok střílela Vilarová do přední obroučky.

01:32

Laura Gilová na svou osobu vybojovala dva trestné hody po faulu Veroniky Voráčkové, přičemž uspěla pouze prvním pokusem.

01:16

Další útok ZVVZ už byl o poznání lepší. Tereza Vyoralová dostala nahrávku na levou stranu a první střelu v utkání procpala skrze koš.

00:41

Českému celku se na úvod nezadařilo, Tereza Vyoralová dlouho váhala, aby jí nakonec rozhodčí odpískal kroky. Míč zadarmo získávají domácí.

00:19

První útok zápasu patřil domácímu týmu, který této skutečnosti využil v zisk dvou bodů, zleva uspěla střelou za dva body Bria Hartleyová.

00:01

Utkání právě začalo.

Úvodní sestavy:

Perfumerias Avenida Salamanca: Çakırová, Delaereová, Gilová, Hartleyová, Konéová, Domínguezová, Princeová, Leonor Rodríguezová, Lucia Rodríguezová, Vilarová.
Trenér: José Vázquez Mougan

ZVVZ USK Praha: Cazorlaová, Condeová, Hofová, Voráčková, Vyoralová, Andělová, Magbegorová, Přibylová, Saballyová, Šípová.
Trenér: Natália Hejková

Rozhodčí: Teixeiraová (POR), Vujičićová (MNE), Güngörová (TUR).

ZVVZ USK Praha

Pražské USK rovněž usiluje o postup do další fáze soutěže, zatím disponuje stejnou statistikou jako dnešní soupeř, tedy dvěma výhrami a jednou porážkou. Tým z hlavního města na úvod potvrdil roli favorita a francouzský Landes pokořil 85:63, načež těsně prohrál 68:75 s polskými Polkowicemi, aby si náladu spravil v doposud posledním utkání Euroligy, v maďarském Győru vyhrál přesvědčivě 83:64. Domácí soutěži USK zatím dle očekávání kraluje, ve čtyřech utkáních nepoznalo soupeře a zůstává stoprocentní spolu s pražskou Slavií.

Perfumerias Avenida Salamanca

Španělský tým si zatím v Eurolize počíná solidně, když ve třech utkáních dvakrát zvítězil a jednou prohrál. Na úvod zvítězil 82:77 v tureckém Mersinu, následně si doma poradil s výsledkem 79:65 s francouzským Villeneuve, v doposud posledním klání poprvé prohrál 75:79 s italským celkem Virtus Bologna. V domácí soutěži se Salamanca nachází v čele tabulky, jako jediná zatím ve čtyřech střetnutích neprohrála.

Všem fanynkám a fanouškům basketbalu přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování Euroligy žen, u zápasu skupiny B mezi týmy Perfumerias Avenida Salamanca a ZVVZ USK Praha.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.