Nejvíce bodů: Luisa Geiselsöderová 15 – Nyara Saballyová 16,

Nejvíce asistencí: Yohana Ewodová 6 – Maite Cazorlaová 8,

Nejvíce doskoků: Cassidie Burdicková 5 – Valeriane Ayayiová 13.

Basketbalistky USK Praha potvrdily roli velkých favoritek, ale pořádně se nadřely, v aréně francouzského Landes zvítězily sedmibodovým rozdílem 69:62.

Vyrovnaný průběh byl od úvodních minut. Úvodní desetiminutovka skončila nerozhodným výsledkem, po druhé vedly hostující hráčky o tři body a po třetí dokonce domácí o jeden. Klíčové okamžiky ovšem zvládly lépe favorizované basketbalistky z Prahy, které zlomily nerozhodné skóre ve 39. minutě a ve zbytku střetnutí náskok navýšily na konečných sedm bodů.

Svěřenkyně trenérky Hejkové zvítězily v sedmém z osmi zápasů a nadále figurují na čele tabulky skupiny B, francouzské Landes je s deseti body předposlední sedmé.

Konec zápasu.

39:57

Na závěr basketbalistky USK vylepšují konečnou podobu výsledku úspěšnou trojkou, od pravé lajny se trefila María Condeová po výborné přihrávce španělské krajanky Cazorlaové.

39:19

Taktickým faulem se prezentovala Maite Cazorlaová na Alexis Petersonová. Domácí hráčky zůstávají na míči, ale času už moc nezbývá.

38:46

Louise Bussiereová si věřila na trojku, ale neuspěla, míč sotva doletěl k obroučce. Hrají hráčky českého týmu a dopředu dle očekávání příliš nespěchají.

38:32

Oddechový čas pro tým Basket Landes.

38:32

Do úniku postupovala Nyara Saballyová a Marie Pardonová ji zastavila jenom za cenu faulu, hráčka USK proměnila oba trestné hody a navýšila náskok na slibné čtyři body.

38:09

Výborně. María Condeová si našla volné místo středem, pronikla mezi dvě konkurentky a pod košem už si věděla rady.

37:53

Drama pokračuje. Valeriane Ayayiová vyzkoušela vysokou přihrávku za obranu, ovšem vystihnout ji dokázala všudypřítomná Alexis Petersonová!

37:23

Timeout přinesl kýžené ovoce! Alexis Petersonová uspěla individuálně, přes protihráčku vystřelila středem a míč o desku zapadl do koše.

37:09

Oddechový čas pro tým Basket Landes.

36:37

Těsný náskok získává USK! A to zásluhou Nyary Saballyové, která nabrala vysokou rychlost, tělem odmítla osobní strážkyni a neomylně vystřelila o desku.

36:24

Od levé lajny se pod cílové zařízení procpala Maite Cazorlaová, na malém prostoru zvládl zakončit a postarala se o vyrovnání.

35:55

Alexis Petersonová se chtěla postarat o navýšení náskoku, ale střela pravačkou se jí nepovedla, trefila přední obroučku.

35:34

Domácí dokonce vedou! Útočný doskok po nepřesné trojce zaznamenala Yohana Ewodová a sama dvojku nekompromisně proměnila.

34:57

Srovnáno! Mousdandy Djaldiová-Tabdiová středem přihrála mezi dvě konkurentky Louise Bussiereové, na tu čekal snadný úkol.

34:22

Vysokou rychlost nabrala Alexis Petersonová, leč příliš daleko se neprobojovala, čistým způsobem jí stopku vystavila Cazorlaová.

33:54

Už nezbývalo moc času na útok, proto Teja Oblaková vyzkoušela nepřipravenou trojku a podle očekávání neuspěla.

33:29

Domácí basketbalistky dávají jasně najevo, že se nevzdají bez boje. Luisa Geiselsöderová nabrala velkou rychlost středem, prohnala se pod koš a poradila si i se zakončením.

32:33

Jenže neuspěly směrem dopředu ani domácí a Luisa Geiselsöderová o pár vteřin později faulovala Nyaru Saballyovou při zakončení, hostující basketbalistka proměnila obě šestky.

32:12

Nyara Saballyová vystihla rozehrávku soupeřek, ale proti přesile následně neuspěla, balón pro sebe uzmula bránící Luisa Geiselsöderová.

31:46

Rychlý protiútok hostujícího celku okořeněný dvěma body na závěr, zleva se prosadila dobře provedenou střelou Veronika Voráčková.

31:03

Po faulu Ayayiové házela dva trestné hody Marie Pardonová. Poradila si velmi dobře, dvěma úspěchy se postarala o vyrovnání.

30:37

Skvělý vstup ZVVZ do závěrečné části! Voráčková přenesla míč na Teju Oblakovou, která ze středu vypálila milimetrově přesnou střelu.

30:23

Jako první v závěrečné desetiminutovce útočily domácí, Angela Salvadoresová se proháčkovala až pod koš a pravačkou vystřelila neomylně.

30:01

Začala čtvrtá čtvrtina.

30:00

Třetí čtvrtina skončila.

29:40

Tereza Vyoralová středem vymyslela výbornou přihrávku na Veroniku Voráčkovou, která po trojce skóruje také dvojkou.

29:16

Aréna na nohou! Od pravé lajny si troufla na těžkou trojku Yohana Ewodová a těžká trojka se štěstím propadla košem.

28:41

Vyrovnáno! Středem se pod koš procpala Ezi Magbegorová a síly jí zbyly i na zakončení, to poslala zleva do koše bez doteku obroučky.

28:28

Marie Pardonová navíc vůbec nezvládla koncovku, když se sice procpala pod koš, ale potom vystřelila jen do obroučky.

27:58

Skvělá odpověď. Z levé lajny vystřelila Veronika Voráčková a také dostala trojku do koše, takže hostující basketbalistky jsou opět na kontakt.

27:21

Nepříjemnost pro USK! Ze středu vyzkoušela tříbodový pokus Angela Salvadoresová a prosadila se, domácí vedou už o pět bodů!

26:54

Moc nechybělo. Valeriane Ayayiová si věřila na trojku od levé lajny, bohužel střela byla příliš krátká. Hrají domácí.

26:26

Čtvrtý týmový faul Landes ve čtvrtině znamenal dva trestné hody pro soupeřku, Valeriane Ayayiová zvládla obě šestky.

25:59

Yohana Ewodová sice skvěle doskočila pod vlastním košem, jenže následně nepřesnou přihrávkou hledala do úniku nabíhající spoluhráčku.

25:32

Oddechový čas pro tým ZVVZ USK Praha.

25:06

Domácí utíkají na rozdíl čtyř bodů! Alexis Petersonová se procpala skrze dvěma protihráčkami do středu, odkud pravou rukou v jasném postavení nezaváhala.

24:48

Domácí tým jde do vedení! Cassidie Burdicková prosvištěla jako vítr středem hrací plochy, načež zaznamenala své první dva body v utkání.

24:33

Je vyrovnáno. Dva trestné hody házela po faulu Cazorlaové domácí Alexis Petersonová a proměnila druhou příležitost.

24:18

Ale Landes se nevzdává! O pozornost se přihlásila Luisa Geiselsöderová, tato basketbalistka se blýskla trojkou!

23:25

Pod košem soupeřek perfektně doskočila Nyara Saballyová a okamžitě po dopadu na zem dokázala neomylně zacílit.

23:01

Alexis Petersonová snižuje. Naběhla do oblouku, našla si prostor ke střele a střelu z obou rukou vystřelila přesně tak, jak si představovala.

22:35

Dvě šestky pro sebe vybojovala španělská reprezentantka Maite Cazorlaová a poradila si brilantně, míč v obou případech prohodila cílovým zařízením.

22:15

Středem nabrala vysokou rychlost Angela Salvadoresová a zastavila se až pod košem, do nějž zvládla procpat balón.

21:57

Za příliš hlasité výlevy odpískali rozhodčí faul domácí trenérce. Maite Cazorlaová proměnila darovanou šestku a USK pokračuje na míči.

21:23

Teja Oblaková zkoušela rozehrávku středem hřiště, ale neuspěla, balón vystihla pro domácí zařídila útok Alexis Petersonová.

20:55

Na druhé polovině palubovky vystřelila Luisa Geiselsöderová, její pokus zatančil na obroučce a míč se vrátil zpátky do hry.

20:11

První útok druhé půle patřil hostujícímu týmu. Zodpovědnost na sebe vzala Valeriane Ayayiová, ale slabou střelou netrefila obroučku.

20:01

Začala třetí čtvrtina.

Druhý poločas začne přibližně ve 20:26.

První poločas zápasu mezi Landes a USK Praha jasně ukázal, že hostující hráčky nedostanou vítězství zadarmo, byť disponují tříbodovým vedením 37:34. Po vyrovnané úvodní čtvrtině se vedení přelévalo ze strany na stranu, přičemž v koncovce druhé desetiminutovky úřadovaly basketbalisty českého celku, které otočily vývoj ve svůj prospěch sedmi nastřílenými body v řadě.

20:00

Druhá čtvrtina skončila.

19:58

Důležitý koš před koncem části! Autorkou María Condeová, Španělka vystřelila po naběhnutí do oblouku a o desku míč skončil v koši.

19:13

Z dobré palebné pozice zaváhala Marie Pardonová, aby následně velkou bitvu o balón zvládla vítězně bránící Nyara Saballyová.

18:49

Oddechový čas pro tým Basket Landes.

18:45

Máme tu obrat! Postarala se o něj María Condeová, jež ukázala velmi dobré individuální schopnosti, prosmýkla se mezi dvěma soupeřkami a síly jí zbyly také na zakončení.

18:30

Výborně! Veronika Voráčková dostala přihrávku k pravé lajně a troufla si na trojku, přičemž balón s notnou dávkou štěstí, ale přece proletěl košem.

18:06

Potlesk domácích fanoušků si vysloužila Luisa Geiselsöderová, tělem odstavila konkurentku a středem vystřelila zdárně za dva body.

17:58

Maite Cazorlaová vymyslela perfektní nahrávku doprostřed na Nyaru Saballyovou, která uspěla i hodem z hranice oblouku.

17:40

S bleskovou odpovědí přispěchala Alexis Petersonová, pod koš se prohnala zprava a zvládl přesně zacílit pravačkou.

17:31

Dobrá práce v podkošovém prostoru v podání Nyary Saballyové, našla si prostor ke střele a při zakončení nezaváhala.

16:41

Francouzský tým dává jasně najevo, že plánuje v roli outsiderek překvapit, na rozdíl čtyř bodů právě upravila Luisa Geiselsöderová.

16:28

Rozběhnutou Maite Cazorlaovou zastavila Sixtine Macquetová pouze za cenu faulu, Španělka poslala do koše obě šestky.

15:47

Krásně se od pravé lajny protáhla do středu Alexis Petersonová a levou rukou hrací předmět poslala tam, kam si přála. Do koše.

15:16

Ve středu hřiště dostala příliš mnoho prostoru Luisa Geiselsöderová, v poklidu zamířila a balón usměrnila do koše.

15:00

Nesportovní faul odpískán Teje Oblakové. Alex Petersonová zvládla oba trestné hody a basketbalistky Landes navíc pokračují na míči.

14:46

Do jasné pozice dostávala míč Valeriane Ayayiová a Angela Salvadoresová ji zastavila jenom za cenu faulu, hostující volejbalistka proměnila alespoň jednu šestku.

14:21

Příliš dlouho vymýšlela Maite Cazorlaová, přihrávala obsazené Magbegorové, pas na její osobu vystihla Alexis Petersonová.

13:42

Po vypršení oddechového času házela dva trestné hody Maite Cazorlaová a poradila si s ledovým klidem, USK poslala do těsného vedení.

13:42

Oddechový čas pro tým ZVVZ USK Praha.

13:23

Ještě navýšit náskok měla v plánu Marie Pardonová, ale trojku zkoušela z nepřipravené pozici a míč sotva doletěl ke koši.

12:50

Landes vede! Opět sehrála hlavní roli Yohana Ewodová, když si zleva sběhla pod koš a v jasné pozici nezaváhala.

12:21

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Bussiereová po krádeži nastartovala do nájezdu Yohanu Ewodovou, na kterou čekala snadná práce.

11:56

USK odskakuje do tříbodového vedení! Středem vystřelila trojku Valeriane Ayayiová a hrací předmět ukázkovým způsobem proletěl košem.

11:17

Po tříbodovém neúspěchu Oblakové si míč doskočila Valeriane Ayayiová a ještě před dopadem zpátky na zem přesně zacílila.

10:56

Teď už se domácí hráčky dočkaly! Louise Bussiereová našla pod košem nikým neatakovanou Yohanu Ewodovou, která uspěla střelou přes hlavu.

10:31

Vedení chtěla pro domácí tým zařídit Yohana Ewodová, ale neuspěla, vysoký střela narazila do zadní obroučky a balón zůstal ve hře.

10:01

Začala druhá čtvrtina.

10:00

První čtvrtina skončila.

09:41

Je vyrovnáno! Marie Pardonová se obtočila kolem osobní strážkyně, poradila si i s další protihráčkou a sama pod košem si věděla rady.

09:24

Španělská reprezentantka Maite Cazorlaová chtěla odpovědět stejnou mincí, jenže tříbodovému pokusu dala malou razanci.

08:57

Se štěstím, ale přece Landes zapisuje do statistik první úspěšnou trojku! Postarala se o ni Sixtine Macquetová, po jejíž střele míč zatancoval po obroučce a propadl košem.

08:38

Dvě šestky na svou osobu vybojovala Nyara Saballyová. Srovnala se a poradila si na výbornou, do koše poslala míč dvakrát.

08:03

Po faulu Mousdandy Djaldiové-Tabdiové házela dva trestné hody Nyara Saballyová, a proměnila obě nabídnuté příležitosti.

07:54

Francouzský celek je na dostřel! A to zásluhou Yohany Ewodové, která završila samostatný únik dobře provedenou střelou o desku.

07:37

Přestože měla Nyara Saballyová dost času na rozehrávku, tak ji neprovedla vůbec dobře, pomalou nahrávku vystihla konkurentka.

07:21

Koš s faulem pro Sixtine Macquetovou! Proti pravidlům hrála Ezi Magbegorová a domácí hráčka zvládla i nařízený trestný hod.

06:49

Yohana Ewodová vymyslela výbornou nahrávku mezi dva konkurentky na Sixtine Macquetovou, na kterou už čekal snadný úkol.

06:23

U levé lajny si vytvořila střeleckou pozici Marie Pardonová, krátká střela se od obroučky odrazila do rukou bránící Ayayiové.

05:59

Potřetí během první čtvrtiny chybovala při rozehrávce Ezi Magbegorová, dlouhou nahrávku nasměrovala mimo dosah Oblakové.

05:25

Oddechový čas pro tým Basket Landes.

05:21

Navyšování náskoku zvesela pokračuje. Maite Cazorlaová přihrála od pravé lajně do středu rozběhnuté Teje Oblakové, jež proměnila nájezd.

04:53

Takhle by to šlo. Teja Oblaková využila volného prostoru kolem sebe, zprava vyslala přesně mířenou trojku, už druhou v podání USK.

04:14

Odpověď Landes na sebe nenechala dlouho čekat. Luisa Geiselsöderová se prohnala mezi dvěma konkurentkami pod koš a zvládl také přesně zacílit.

03:43

Teja Oblaková nabrala vysokou rychlost středem hřiště, nikdo ji nezastavil a dobrá střela pravou rukou skončila v koši.

03:31

Není to poprvé, co Ezi Magbegorová pokazila nahrávku a měla velké štěstí, že do brejku mířící Petersonová neuspěla.

03:00

Na tříbodový úspěch si dělala zálusk Veronika Voráčková, mířidla však neseřídila ideálně a mířila jenom do obroučky.

02:41

Na malém prostoru si vytvořila prostor pro zakončení Luisa Geiselsöderová, ovšem balón poslala příliš dlouhou střelou jen do desky.

02:13

Středem se Valeriane Ayayiová krásně proháčkovala až pod koš, odkud levačkou nasměrovala míč do cílového zařízení.

01:51

Ezi Magbegorová příliš dlouho avizovala nahrávku k pravé čáře, tu bez větších problémů vystihla Kendra Cheryová.

01:14

První úspěch i pro domácí tým. Alexis Petersonová vymyslela výbornou nahrávku na Luisu Geiselsoderovou, která středem poslala míč do koše.

00:59

Znovu se o slovo přihlásila Valeriane Ayayiová, která střílela z dvoubodové hranice, namířila míč jenom do přední obroučky.

00:18

Skvělý start favoritek do utkání! Maite Cazorlaová přihrála za oblouk Valeriane Ayayiové, která vypálila přesně mířenou trojku.

00:01

Utkání právě začalo.

Úvodní sestavy:

Basket Landes: Burdicková, Cheryová, Ewodová, Geiselsöderová, Pardonová, Bussiereová, Djaldiová-Tabdiová, Helenová, Latilová, Macquetová, Petersonová, Salvadoresová.
Trenér: Julie Barennesová

ZVVZ USK Praha: Cazorlaová, Condeová, Magbegorová, Saballyová, Voráčková, Andělová, Ayayiová, Hofová, Oblaková, Šípová, Vyoralová.
Trenér: Natália Hejková

Rozhodčí: Marzialiová (ITA), Jankowski (POL), Sánchez (ESP).

ZVVZ USK Praha

Pražské USK potvrzuje, že kromě tuzemské scény dokáže udělat velkou stopu i v Evropě. Tým z hlavního města České republiky v sedmi střetnutích zaznamenal šest výher a jedinou porážku, díky této statistice se v tabulce nachází na prvním místě s náskokem jediného bodu na druhý CBK Mersin. Pokud se podíváme na aktuální formu, tak ZVVZ aktuálně táhne parádní sérii dvanácti vítězství v řadě za sebou, o víkendu rozdrtilo brněnské Královo Pole výsledkem 101:28.

Basket Landes

Basketbalistky francouzského celku se svým působením v letošním ročníku nemohou být spokojené, neboť se po sedmi odehraných utkáních nachází na předposledním sedmém místě s bilancí dvou vítězství a pěti porážek. Co se týče domácí scény, tak zde se Landes daří o poznání více, k šesti výhrám přidal tři porážky a v tabulce figuruje na čtvrté příčce, přičemž o víkendu tento celek prohrál 52:63 v hale šestého Charnay Bourgogne Sud.

Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování Euroligy žen, u zápasu mezi týmy Basket Landes a ZVVZ USK Praha.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.