Zraněného Valouška nahradí Polák Kulig

  • 1
Zlín - Čtyřnásobný mistr světa Juha Kankkunen. Tovární jezdec Mitsubishi Alister McRae. Vycházející finská hvězda JariMatti Latvala. Ti všichni připadali do úvahy jako náhrada na zraněného Pavla Valouška, který musí namísto účasti na Barum rallye Zlín na operaci s ploténkami. Barvy Barum Rallye Teamu nakonec bude hájit polský pilot Janusz Kulig, vítěz z roku 1999.

"Kuliga jsme dopsali do startovní listiny dodatečně, až po uzávěrce přihlášek. Podle pravidel FIA se v takových případech může vyměnit pouze jeden z členů posádky. Jenže premiérový start s novým spolujezdcem právě na naší soutěži by mohl být hazardem. Proto jsme to riskli a Kulig pojede se svým obvyklým navigátorem Szczepaniakem," řekl ředitel soutěže Miloslav Regner.

Soutěžní vůz Toyota Corolla WRC připravuje pro Barum Rallye Team zlínská společnost JM Engineering. Právě její kontakty stály za jednáními s aktraktivními jmény, se všemi už v minulosti spolupracovala.

Kankkunen nemohl přijet, protože je v rekonvalescenci po operaci žaludku. Alister McRae, mladší bratr slavnějšího Colina, testuje mitsubishi. A Latvalu nepustily na start studijní povinnosti.

Spojenectví Kuliga s týmem JM Engineering trvá několik let, zlínská stáj mu loni částečně pomohla ke druhému místu v mistrovství Evropy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž