Zarembovi nepřálo v Pacově štěstí

Petrovice u Karviné - Těsně pod stupni vítězů skončili motokrosaři Jan Zaremba a Jindřich Hrabica z Petrovic u Karviné v úvodním závodě mezinárodního mistrovství republiky v Pacově. Zaremba je ve třídě do 125 ccm celkově čtvrtý a Hrabice v kategorii Open pátý. „Měli jsme na víc,“ shodli se jezdci týmu Bonver KTM po návratu z Pacova. „Jenže já byl u obou hromadných pádů po startu,“ říká Zaremba, „...a já měl špatně upravené tlumiče,“ dodal Hrabica.

Zaremba vyhrál svou kvalifikační skupinu. Na startu si mohl vybrat nejlepší pozici. Nepomohlo mu to. V obou startech se připletl k pádům.

„V Pacově je strašně krátká startovní rovina, pak je ostrá zatáčka doleva o sto osmdesát stupňů,“ líčí Zaremba. „Akceleraci jsem měl dobrou, ale byla tam hrozná mela, prostě jsem neměl štěstí. Možná jsem doplatil na poctivost. Třeba při druhém startu přeskákal Honza Brabec gumy v zatáčce a motanici se vyhnul. Já šel poctivě a někdo mi ustřelil kolo.“

Po pádech byl Zaremba kolem třicátého místa. Stíhací jízdy nakonec dotáhl na páté a čtvrté místo. „Mohl jsem dopadnout i hůř,“ řekl po závodech. „Nezranil jsem se, nějaké body mám, ještě bude dost závodů na vylepšení pozice.“

Hrabica se ve třídě Open doslova pral s motorkou. Měl špatně seřízené tlumiče, na rozbité trati stroj pořádně nepéroval. „Po dvaceti minutách jsem se na motorce držel jen silou vůle, byl jsem z toho nešťastný,“ říká Hrabica.

V rozjížďkách skončil sedmý a šestý. „Alespoň mám v příštích závodech na koho útočit.“ Další závod mezinárodního mistrovství republiky se pojede příští týden v Kaplici.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž