Zaremba byl deset minut v bezvědomí

Sönderskov, Petrovice u Karviné - Deset minut v bezvědomí, tři těžké pády a žádný bod. Závod evropského šampionátu do 125 ccm v dánském Sönderskovu dopadl pro petrovického motokrosaře Jana Zarembu mizerně. Měl smůlu. V hlubokém písku se burácející stroje jezdcům velmi těžko krotily. Každé předjetí, či nájezd do zatáčky hrozil pádem. Na to dvaadvacetiletý Zaremba doplatil. Rozevlátí soupeři jej třikrát doslova sestřelili ze sedla.

"V sobotní kvalifikaci měl Honza z 67 jezdců třetí nejlepší čas, takže byl naladěný velmi optimisticky," líčí Zarembův otec Drahomír, který jej v Dánsku doprovázel. "To byl dobrý výsledek, protože se jelo na písku a ten on nemá vůbec rád."
Na bodovaná místa ovšem Jan Zaremba, jezdec italského týmu SRS Honda Italia, nedosáhl.

Pokaždé sice dobře odstartoval, byl v desítce, jenže jej srážely kolize. "V první jízdě se připletl do hromadného pádu," říká Drahomír Zaremba. "Ještě se pak probil do patnáctky, ale při předjíždění vypadla jednomu soupeři motorka z ruky a Honzův stroj takřka zdemolovala. Stejné to bylo i ve druhé rozjížďce. Tentokrát jej už ve třetí zatáčce sestřelil Van der Berg tak tvrdě, že kluk byl deset minut v bezvědomí. Naštěstí neměl nic zlomeného, ale i tak z Dánska odjížděl pořádně smutný a zklamaný."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž