Karel Abraham

Karel Abraham | foto: David Neff, MAFRA

Abraham byl v tréninku na GP Itálie čtvrtý, Peškovi se nedařilo

  • 4
Český motocyklista Karel Abraham obsadil v prvním tréninku MotoGP na nedělní Velkou cenu Itálie čtvrté místo. V odpolední výrazně rychlejší části pak třiadvacetiletý jezdec na trati v Mugellu skončil na 18. příčce.

Dopoledne Abraham ztratil na nejrychlejšího Marka Márqueze lehce přes sekundu. V druhém tréninku, ve kterém jezdci zlepšili časy zhruba o šest vteřin, zaostal na osmnácté pozici za dalším Španělem Jorgem Lorenzem o tři sekundy.

"Ráno se nám to opravdu povedlo, byl jsem hodně rychlý už na začátku na
mokré dráze, na osychajícím povrchu se mi pak podařilo vyvézt se za Valentinem Rossim a ještě vylepšit svůj čas," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Podle Abrahama zkomplikoval závěr odpoledního tréninku technický problém s
druhou motorkou. "Chtěli jsme na ní vyzkoušet odlišné nastavení, které vychází ze zkušeností z předchozích dvou sezon. Bohužel se mi ale kvůli technické závadě několikrát zablokovalo kolo a musel jsem do boxů," řekl.

V Itálii navíc bojuje s virózou. "Opět se mi vrátily horečky, mám i nějaké zažívací potíže. Mám za sebou docela těžkou noc a doufám, že ta dnešní už bude lepší a zítra se budeme moct soustředit jen na závodění," dodal.

Nedařilo se naopak dalšímu českému zástupci v královské třídě Lukáši Peškovi. Ten v prvním tréninku zajel jednadvacátý čas, poté skončil na poslední pětadvacáté pozici.

Nevedlo se ani Jakubu Kornfeilovi v Moto3. V první části moc kol kvůli točení hlavy neodjezdil a zdravotní potíže ho poté připravily o kompletní odpolední trénink.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž