Valentino Rossi

Valentino Rossi | foto: Reuters

Rossi se nakazil koronavirem, v Aragonu závodit nemůže

  • 2
Valentino Rossi se nakazil koronavirem a nepojede o víkendu motocyklovou Velkou cenu Aragonie. Jednačtyřicetiletý jezdec z továrního týmu Yamaha se vrátil ze Španělska domů do Itálie, kde se bude zotavovat.

Devítinásobný mistr světa možná přijde i o další závod na okruhu v Alcaňizu, kterým bude v příštím týdnu Grand Prix Teruelu.

„Bohužel, ráno jsem se probudil a nebylo mi dobře. Měl jsem trochu zvýšenou teplotu a všechno mě bolelo. První PCR test byl negativní, ale po druhém mi odpoledne přišel pozitivní výsledek,“ napsal Rossi na twitteru.

„Mrzí mě, že přijdu o závod v Aragonu. Rád bych byl optimistou, ale počítám, že tam nebudu moct jet ani další závod. Štve mě to, protože jsem se maximálně snažil dodržovat opatření. Ještě v úterý jsem měl test negativní, po návratu z Le Mans jsem se izoloval. Už s tím nic neudělám, snad mi bude brzo lépe,“ uvedl sedminásobný šampion královské třídy.

Rossi nedokončil poslední tři závody MotoGP a v průběžném pořadí seriálu je třináctý. Po závodech v Aragonu se pojedou do konce sezony ještě tři Velké ceny.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž