Pohled na luxusní jachtu za 15 milionů eur, kterou dostane na týden do užívání vítěz Turecké rally. | foto: Turecká rally

Jachta na týden. Vítěz Turecké rally pozná nevídaný luxus na moři

  • 0
Marmaris (Od našeho zpravodaje) - Sundejte si boty, jinak vás dovnitř nepustíme! Na takovém pokynu není nic neobvyklého, když zazní z českého panelákového bytu. Ovšem od námořníka v tureckém přístavu Marmaris zní nepatřičně.

Jenže v tomto případě se ani nedivíte. Byl slyšet z paluby luxusní jachty Bebe, kterou dostane do týdenního využívání vítěz Turecké rally.

Jedná se o opravdový klenot, jehož cena se v přepočtu na koruny blíží půl miliardě. Bebe měří 47 metrů a běžně se plaví rychlostí 13 uzlů. Aby vůbec mohla vyrazit na moře, musí posádka natankovat 46 tisíc litrů nafty, což vyjde na více než milion korun. Přitom může plout 120 hodin, což obnáší pět dnů nepřetržité plavby.

Pohled na luxusní jachtu za 15 milionů eur, kterou dostane na týden do užívání...
Pohled na luxusní jachtu za 15 milionů eur, kterou dostane na týden do užívání...

Loď obsluhuje 10 členů posádky a pojme dvanáct hostů, kteří si užívají neuvěřitelného pohodlí. Jachta má tři paluby, šest pokojů, ale také vířivku, nebo posilovnu. Nechybí společenská místnost s pianem, součástí je samozřejmě i připojení na wi-fi.

Je jasné, že vítěz Turecké rally získá důležité body do mistrovství světa, ale také nevšední zážitek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: rallye