Trněný pojede s octavií WRC

Domažlice - Necelou hodinu se před rokem radoval Karel Trněný z vítězství v Rallye Vysočina. Pak vyslechl verdikt o vyloučení. Jeho Toyota Corolla WRC totiž neodpovídala technickým předpisům. O víkendu se na jihu Moravy představí se Škodou Octavia WRC. Výsledky z Blovic, kde skončil třetí, a páté místo z Klatov, jej řadí mezi horké favority Rallye Vysočina.

Devětadvacetiletý pilot z Meclova na Domažlicku ale nechce o roli favorita ani slyšet. „Každá soutěž je jiná. To, že jsem byl v Blovicích třetí, neznamená, že budu zase mezi první trojkou. V Okříškách se pojede na suchých asfaltech a ty vyhovují třeba Vojtěchovi,“ uvažoval Karel Trněný, jehož bude letos poprvé navigovat Stanislav Kafka.

Oba letošní podniky jste absolvoval s Toyotou Corollou WRC. Teď jste přihlášen s octavií WRC. Proč?
Je to součást týmové strategie. Nastoupím s octavií, se kterou jel Karel Trojan na Šumavě, což je moje loňské auto. Je ale upravené na model EVO III. Tedy až na motor, který je zatím staršího provedení. Bezprostředně po Okříškách dojde i na něj. Každopádně se nebude opakovat loňský rok, na další vyloučení už nedojde.

Trať v Okříškách byla v minulých letech hodně rychlá. Letos na ní pořadatelé udělali změny směrované ke zpomalení. Vyhovuje vám to?
Mám docela rád rychlé tratě s plynulým tempem. Doufám, že takové úseky v Okříškách zůstanou. Šumava sice nebyla v tomto směru podle mého gusta, ale jsem rád, že jsem ji zvládl. To už o něčem svědčí. Snad nebudou erzety v Okříškách plné retardérů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž