Havarovaná Buggyra na svodidlech

Havarovaná Buggyra na svodidlech - Pilota Davida Vršeckého potkala při testování před začátkem letošní sezony i nehoda. Takhle vyskočil až nad svodidla mosteckého autodromu. | foto: BUGGYRA

Tahač Buggyra visel na svodidlech

Most - Až nad svodidla vyskočil pětitunový závodní tahač Buggyra. Vůz, který opustil po smyku závodní dráhu, se zastavil těsně před několikametrovým klesáním, chybělo málo a mohl se skutálet dolů. To pilot David Vršecký testoval v Mostě na automobilu, určeném pro závody Evropského poháru tahačů na okruzích, nové brzdy. "Mokrá dráha namrzla, hodně to klouzalo," vzpomněl na několik dní starou nehodu. "Měl jsem štěstí, za svodidly je moc pěkný kopeček dolů."

Šestadvacetiletý Vršecký bude v nadcházející sezoně Evropského poháru jedním ze tří pilotů stáje Buggyra. Tým nasadí na každý závod třídy Super Race Truck dva tahače, na některé podniky tři.

"David pojede se třetím autem a absolvuje tři nebo čtyři vybrané závody," vysvětlil týmový manažer Martin Miller. Jeden z vozů povede mistr Evropy Němec Gerd Körber, jméno dalšího pilota stáj Martina Koloce ještě neoznámila.

Vršecký, který pod Kolocem ještě s finskými vozy Sisu, jezdil v roce 1998 ve třídě Race Truck, bude během sezony zejména testovat. "Snad to nebude vypadat tak jako naposledy," usmál se jezdec.

V Mostě tým zkoušel nový brzdový systém. "Mechanici ladili, ladili a ladili až doladili," vtipkoval Vršecký. "Jak je vidno, je před námi ještě hodně práce." Koloc pilotovi havárii nevyčetl: "Je na celém karambolu bez vinny," uvedl na internetových stránkách stáje.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon