Startuje MS superbiků, představí se i Smrž

Praha - Bez obhájce titulu startuje na okruhu Losail u katarského Dauhá mistrovství světa superbiků. Britský jezdec James Toseland bude o body bojovat v šampionátu MotoGP. České barvy bude hájit Jakub Smrž. A během seriálu se představí i doma: 20. července se devátý závod uskuteční na Masarykově okruhu v Brně.

Mezi osmadvaceti jezdci, kteří jsou přihlášeni do celého šampionátu superbiků, figuruje i Jakub Smrž. Čtyřiadvacetiletý Jihočech bude stejně jako v minulé sezoně, kdy obsadil v konečném hodnocení MS čtrnácté místo s 66 body, usedat na motocykl Ducati. Tentokrát však Smržův stroj bude připravovat tým Guandalini z italské Boloně.

"Budu mít k dispozici dvě motorky, obě úplně nové a navíc budou téměř identické jako motorky v továrním týmu Xerox. O svých cílech nechci před začátkem moc mluvit, ale rozhodně nechci být v mistrovství do počtu. Chci o sobě dát hodně vědět," uvedl Smrž na svých fanouškovských internetových stránkách www.fansof96.cz.

Favoritů na celkové prvenství by v letošním roce měla být celá řada. Na uvolněný trůn by rád premiérově usedl Haga, který má na kontě 26 prvních míst v závodech. Vysoké ambice mají i Max Biaggi z Itálie, Australané Troy Bayliss a Troy Corser či Ruben Xaus a Carlos Checa ze Španělska.

Česko bude mít své zastoupení i v kalendáři MS, 20. července se devátý závod patnáctidílného šampionátu uskuteční na Masarykově okruhu v Brně.

Kalendář MS:
23. února:
Katar (Dauhá), 2. března: Austrálie (Phillip Island), 6. dubna: Španělsko (Valencia), 27. dubna: Nizozemsko (Assen), 11. května: Itálie (Monza), 1. června: USA (Salt Lake City), 15. června: Německo (Nürburgring) , 29. června: San Marino (Misano/It.), 20. července: Česká republika (Brno), 3. srpna: Británie (Brands Hatch), 7. září: Evropa (Donington Park), 21. září: Itálie (Vallelunga), 5. října: Francie (Magny Cours), 12. října: Indonésie (okruh ještě nebyl určen, zřejmě Sentul), 2. listopadu: Portugalsko (Portimao).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž