Nejlépe odstartoval Ferte

Nejlépe odstartoval Ferte - Španěl Albacete (červený CAT), Luostarinen z Finska (černý CAT) a Francouz Ferte (žlutá TATRA) po zahájení závodu Super Race. Vítězi kvalifikace Němci Körberovi (skrytý úplně vpravo) start nevyšel. | foto: iDNES.cz

Smutek i radost stáje Buggyra

  • 1
Most - Jednička stáje Martina Koloce Buggyra byla od prvního volného tréninku suverénní. Ovšem v okamžik nejdůležitější se Němec Gerd Körber do situace bezradného bojovníka. V zaváděcím kole Hlavního závodu třídy Super Race hlásil vysílačkou šéfovi: "Je to v háji, motor začal pracovat jen na pět válců." Nespletl se. Hned při letmém startu to bylo znát. Z prvního místa se hned propadl na páté. Koloce alespoň potěšila dvojka týmu David Vršecký, který dojel druhý a dosáhl tak svého nejlepšího výledku v kariéře.Příloha k CZECH TRUCK PRIX - ZDE
"Jsem zklamaný, ačkoli David odvedl výbornou práci. Ovšem Gerd byl tady ve všem nejlepší a myslím, že by po výhře v Kvalifikačním závodě vyhrál i Hlavní jízdu. Ale takový už je motorsport," prohlásil Martin Koloc.

Ještě nevěděl, proč jeden z šesti válců přestal fungovat. "Mohla  to být prasklá tryska, ale také porucha elektroniky. Přesně budu vědět, až motor rozebereme," poznamenal Koloc.

Mladík Vršecký byl nadšený: "Po celý víkend jsem měl problém s přetáčivostí a nakonec tohle. V místo na bedně jsem doufal, ale nevěřil."

Körber se přesto dostal celkově ze čtvrtého na třetí místo. Před posledními třemi dvojzávody ztrácí na prvního Fina Harriho Luostarinena 21 bodů, na druhého Španěla Antonia Albaceteho pak bodů 8.

Hlavní závod mosteckého víkendu od startu vedl Francouz Alain Ferté s Tatrou Jamal týmu Deutsche Post. I cílem projel první, ovšem neradoval se dlouho, neboť maršálové zjistili, že překročil rychlostní limit 160 km/h. Dostal tak penalizaci deset vteřin a propadl se na páté místo.

Zvítězil Luostarinen s vozem CAT před Vršeckým a značkovým kolegou Albacetem.

Výsledky, Hlavní závod Super Race v Mostě:
1. Luostarinen, CAT, 2. Vršecký, Buggyra, 3. Albacete, CAT, 4. Bösiger, Tatra, 5. Ferté, Tatra, 6. Faure, Tatra, 7. Körber, Buggyra.
Celkově:
1. Luostarinen 134 bodů, 2. Albacete 121, 3. Körber 113, 4. Bösiger 111, 5. Ferté 101, 6. Vršecký 76.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž