ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Finská Velká cena silničních motocyklů se kvůli bezpečnostní situaci nepojede

  • 2
Velká cena Finska silničních motocyklů se kvůli aktuální geopolitické situaci neuskuteční ani letos. Na okruhu KymiRing, kterému navíc stále chybí dokončení potřebné homologace, se v předchozích dvou letech nemohlo závodit kvůli koronavirovým opatřením, tentokrát mezinárodní federace FIM a promotér šampionátu Dorna odložily Grand Prix na rok 2023 kvůli nejisté situaci s ohledem na ruskou invazi na Ukrajinu.

Ve Finsku se mělo jet 10. července na novém okruhu u Kouvoly, jenž přišel o premiéru v MotoGP třetí rok po sobě. Naposledy se ve Finsku jelo MS v roce 1982. Letošní sezona MotoGP tak bude mít s největší pravděpodobností dvacet zastávek.

„Homologační práce na KymiRingu společně s rizikem spojeným s aktuální geopolitickou situací v regionu nás bohužel donutily ke zrušení finské Grand Prix 2022,“ uvedli zástupci FIM, Dorny a sdružení týmů IRTA ve společném prohlášení.

Finsko, které hraničí s Ruskem, požádalo v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu o členství v NATO. Stejně se rozhodlo i sousední Švédsko, ruští politici tento krok označili za chybu s dalekosáhlými důsledky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž