Schumacher tvrdí, že vyhrát nebude snadné

Imola - Michael Schumacher tvrdí, že dosáhnout na čtvrté vítězství v řadě nebude snadné. Přitom pátečním tréninkům na Velkou cenu San Marina jasně dominoval. "Myslím, že v neděli budeme bojovat o první místo, ale nebude to snadné. Dnes odpoledne jsme nebyli příliš rychlí," uvedla hvězda Ferrari.

Schumacher vyhrál předchozí tři závody zcela suverénně po startu z pole position. V dopoledním tréninku zvítězil časem 1:20.084. Na rychlejší trati po obědě byl překvapivě o více než vteřinu pomalejší a nestačil na vozy B.A.R. Buttona a Satóa.

V sluncem rozpálené Imole jel Schumacher dopoledne ve své vlastní kategorii. Byl o 1,359 vteřiny rychlejší než týmový kolega Barrichello a o 2,166 vteřiny než bratr Ralf s Williamsem.

Imola je domácím okruhem Ferrari a v její historii není úspěšnější jezdec než Michael Schumacher. V posledních pěti letech zvítězil čtyřikrát a celkem má na kontě pět triumfů.

"Dnes to bylo zajímavé," říká Němec. "Dopoledne jsme byli hodně rychlí, pak trochu pomalejší. Díky zimním testům máme jasnou představu, jaké nastavení Imola vyžaduje, ale naši největší soupeři se během jízd výrazně zlepšovali. Zbytek víkendu může být dramatický."

Rubens Barrichello skončil v druhém tréninku až jedenáctý, ale dopolední čas by mu stačil na celkové čtvrté místo.

"Zatím se nám nepodařilo najít pro současné podmínky ideální nastavení," sdělil Brazilec. "Ale věřím, že se mi spolu s mými inženýři podaří auto v sobotu doladit. Potenciál nám rozhodně nechybí."

Nezvyklý pohled do kokpitu Ferrari Michaela Schumachera na okruhu v italské Imole.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž