Šampion vydřel ve vedru postup

Saint Colomb de Lauzun - Český plochodrážní jezdec Zdeněk Schneiderwind, mistr Evropy na travnaté dráze z roku 2000, bude svůj titul obhajovat v letošním finále 5. srpna v nizozemském Noordwolde. Rozhodl o tom druhým místem v pondělním semifinále na oválu, kde loni v šampionátu triumfoval - ve francouzském Saint Colomb de Lauzun. Za čtyřicetistupňového vedra se českému zástupci nevydařil začátek závodu, do finálové jízdy postoupil až jako šestý, poslední v pořadí. Ve finále se mu však skvěle povedl start a pouze Angličan Hurry byl rychlejší než on.

V letošním ročníku ME se již nesčítají body ze všech jízd, o konečném pořadí rozhoduje výsledek finálové jízdy jako v mistrovství světa. "Ač zdejší dráhu znám velmi dobře, zvolil jsem špatný, lehčí převod. Ve druhé polovině závodu, poté co jsem přešel na těžší, se mi začaly dařit i starty, nejlépe asi ten finálový," popsal závod Schneiderwind.

Nyní jej čeká první světové finále, 8. července v německém Parchimu, kde by bych obstojně zabodovat. Závod se příliš nepovedl druhému českému jezdci Josefu Francovi. Kvalifikoval se pouze do jízdy o 13. - 18. místo, kde skončil pátý, celkově sedmnáctý.

Druhé semifinále se pojede v německém Schwarme v pátek 29. července a tam budou o postup usilovat další tři čeští jezdci: Pavel Ondrašík, Jaroslav Pták a Antonín Šváb.

Výsledky - semifinále: 1. Hurry (Brit.), 2. Schneiderwind (ČR), 3. Bos (Niz.), 4. Tresarrieu (Fr.), 5. Rudolph (Něm.), 6. Dubernard (Fr.), 7. Mora (It.), 8. Eijbergen, 9. Rozenberg (oba Niz.), ...17. Franc (ČR).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž