Dušan Randýsek

Dušan Randýsek

Randýsek Africa race nepojede, cestou na start měl nehodu

  • 0
Jeden ze tří českých jezdců ve startovním poli motoristického maratonu Africa Eco Race Dušan Randýsek musel vzdát účast ještě před sobotním zahájením soutěže. Na startu v marockém Nadoru bude chybět kvůli nehodě, při které poškodil závodní vůz.

"Při cestě do francouzského Saint Cyprienu, kde se konaly přejímky, jsme měli dopravní nehodu, při níž došlo i k poškození závodního stroje Artic Cat. Oprava by zabrala tolik času, že bychom nestihli přejímky," řekl Randýsek spolupracovníkovi ČTK. V Africe přitom chtěl poprvé ve větší ostré soutěži odzkoušet vůz typu buggy.

Jezdce z Hranic na Moravě však prý smůla v další práci na jednomístné bugině nezastaví. "Je to veliké zklamání, ale tohle k motorsportu prostě patří," uvedl člen stáje KM Racing. "Nedá se nic dělat, ale už jsme stačili vymyslet plnohodnotnou náhradu. Rozhodli jsme se ukázat naše zbraně na Intercontinental rallye, která 28. ledna startuje ve Španělsku a podobně jako Africa Eco Race končí v Dakaru," uvedl.

Na start 4. ročníku Africa Eco Race se tak z Čechů postaví jen dvojnásobný vítěz kategorie kamionů Tomáš Tomeček s tatrou a poprvé s terénním vozem Hummer H3 Miroslav Zapletal. Závod skončí 9. ledna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž