Michael Schumacher, Ferrari

Michael Schumacher, Ferrari - Německý pilot formule 1 Michael Schumacher ze stáje Ferrari v boxech na okruhu Hungaroring. | foto: ČTK

Překvapený Schumacher má ´agresivní strategii´

  • 10
Budapešť - Zisk pole position v kvalifikaci Velké ceny Maďarska Michaela Schumachera velmi překvapil. Němec obkroužil Hungaroring ve fenomenálním čase 1 min. 19,882 vteřiny. "Jsme hodně překvapeni. Skutečně," přesvědčoval Schumacher. "Stejně jsme ale byli překvapeni, když jsme v posledních závodech byli tak pomalí."

Mistr světa získal první letošní pole position o téměř vteřinu před Juanem Pablem Montoyou. Takový náskok ještě letos v kvalifikaci nikdo nezískal.

"Změnili jsme od základů pneumatiky, a evidentně se to vyplatilo. Musíme zjistit, jestli tento výsledek je dílem právě pneumatik nebo kombinací více faktorů. Každopádně před závodem si hodně věřím," komentoval úspěch mistr světa.

"Neměli jsme jediný důvod, abychom v návrat na čelní pozice nevěřili. Nyní jsme všichni šťastni."

Jezdec Ferrari získal 64. pole position kariéry. Od absolutního rekordu Ayrtona Senny ho dělí pouze jediné kvalifikační vítězství.

"Bylo to dobré kolo a po období, kdy se zdálo, že všechno je proti nám, nás hodně potěšilo. Daří se nám tady celý víkend," pokračoval Schumacher, který vyjel první pole position sezony nejen pro Ferrari, ale i pro japonského dodavatele pneumatk Bridgestone. "Skládám Bridgestone velký kompliment," uvedl Schumacher.

Až v neděli se uvidí, kolik benzinu má Schumacher na palubě. Technický ředitel týmu Ross Brawn naznačil, že má málo paliva, a že pojede na tři zastávky.

"S naší strategií jsme hodně spokojeni," řekl Brawn. "Je hodně agresivní, ale měli bychom být vpředu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž