Plošinář Šváb je v bezvědomí

  • 4
Praha - Vybírá si smůlu plnými doušky. Plošinář Antonín Šváb se sice po zranění nohy vrátil na ovály, ale mnoho radosti si neužil. V pátém díle argentinského mistrovství havaroval a leží v bezvědomí v tamní nemocnici. Závod se jel na dráze v Bahia Blanca v neděli. Jezdec narazil do mantinelu v první jízdě finálové části mistrovského závodu.

Podrobné informace o zdravotním stavu jednatřicetiletého jezdce zatím nemá ani jeho klubový trenér Milan Špinka z pražského klubu Olymp.

"Vím jen, že leží v bezvědomí v nemocnici. Do argentinského šampionátu vstoupil později, protože si doléčoval zlomeninu stehenní kosti a další starší zranění. Teď mu jen držíme palce, aby se z toho dostal," uvedl Milan Špinka.

Podle polských internetových stránek specializovaných na plošinářská klání měl Šváb kolizi s jezdcem Martinem Albanesem, který ale vyvázl bez zranění. Český plošinář narazil ve velké rychlosti hlavou přímo do dřevěného mantinelu.

Polský server cituje argentinského lékaře, který Švába ošetřoval. Podle něj je jezdec po velmi vážném úrazu hlavy v hlubokém bezvědomí a dýchání mu podporuje umělá ventilace.

Šváb jezdí do Argentiny pravidelně, neboť jeho manželka je Argentinka. A také se tam zúčastňuje plošinářských závodů. Například mistrovství Argentiny vyhrál na přelomu let 2000/2001.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž