Zraněný plochodrážník Zdeněk Simota

Zraněný plochodrážník Zdeněk Simota - Plochodrážník Zdeněk Simota je převážen do pardubické nemocnice po vážném zranění páteře. | foto: ČTK

Plochodrážník Simota si vážně poranil páteř

  • 10
Hromadný pád v maďarském Miškolci skončil pro českého plošináře Zdeňka Simotu vážným zraněním. Podle diagnózy lékařů má jezdec zlomené tři obratle. Simota, který v loňském roce výrazně pomohl Plzni k extraligovému titulu, se zranil při čtvrtečním utkání druhé polské ligy, kde startoval v barvách Lodže.

Třiadvacáté narozeniny oslaví Simota v neděli v pardubické nemocnici, kam byl vrtulníkem převezen v silných bolestech i přes fixaci postižené oblasti po mnohahodinové prodlevě až dnes. V Maďarsku se český jezdec operovat nenechal. Rychlejší transport ztroskotal podle vyjádření jeho otce v televizi Nova na odmítnutí přepravy helikoptérou ze strany Všeobecné zdravotní pojišťovny. Podle lékařů se při dnešním převozu jezdcův stav nezhoršil.

V Pardubicích se Simota dostal do péče specialisty na úrazy páteře Tomáše Brože, který v nedávné minulosti ošetřoval i jiného předního závodníka Mariana Jirouta. Simotu čeká po mnohahodinové operaci dlouhá rekonvalescence.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž