Jaromír Tarabus

Jaromír Tarabus ve Fiatu Grande Punto S2000 | foto: Josef Petru, tarabus.cz

Piloti z východní Moravy na barumce zaujali, Tarabus získal jeden bod

Bronzový Pavel Valoušek nebyl jediným pilotem z východní Moravy, který se prosadil při letošní Barum Rally. V elitní patnáctce dojeli další čtyři jezdci. Osmý Jaromír Tarabus dokonce získal bod do klasifikace IRC.

Hned za ním byl Tomáš Kostka, dvanáctý skončil Antonín Tlusťák a čtrnáctý Miroslav Jakeš.

Tarabus ve Fordu Fiesta S2000 dokončil barumku poprvé po třech letech hlavně díky parádní druhé etapě. Během ní se posunul o šest míst.

"Od rána jsem nasadil dobré tempo, povedlo se nám to," pochvaloval si Tarabus, jehož víc než bod v IRC hřála třetí příčka v hodnocení českého mistrovství.

Okruhář Kostka ve Škodě Fabii S2000 potvrdil, že barumka mu sedí. Nejenže se protlačil do Top ten, ale navíc porazil většinu specialistů.

"Soutěž jezdím jen pro radost, což je možná hlavní důvod mého výsledku," pousmál se Kostka.

"V těžkých podmínkách jsem chtěl hlavně dojet do cíle, to se mi povedlo." Tlusťák půjčil svou fabii Krestovi a startoval s jeho peugeotem.

S neznámým vozem zajel dobře, skončil druhý v klasifikaci mistrovství Evropy. "Roman auto perfektně nastavil, fungovalo skvěle," usmíval se Tlusťák.

Na kamaráda se za poničenou fabii nezlobil. "Je to škoda, ale může se to stát komukoliv." Krestovy služby využívá také Jakeš, jemuž trojnásobný vítěz barumky chystá auto. Pilot z Velkých Karlovic vybojoval v mimořádné konkurenci více než slušný výsledek.

"Výsledek beru, protože v závěru mi moc nejel motor. Jinak to mohlo být ještě lepší," uvedl Jakeš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž