Vítěz Rallye Krkonoše Roman Valoušek v Mitshubishi

Vítěz Rallye Krkonoše Roman Valoušek v Mitshubishi | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Pátý podnik domácího mistrovství ve sprintrallye vyhrál Valoušek

  • 0
Pavel Valoušek na voze Mitsubishi v sobotu vyhrál Rallye Krkonoše, pátý díl mistrovství republiky ve sprintrallye. V čele celkového pořadí se udržel Jaroslav Orsák, i když letos poprvé soutěž nedokončil.

Valoušek se dostal do čela díky vyhrané druhé erzetě a vedení už do závěrečného osmého testu nepustil. Při svém prvním letošním triumfu porazil druhého v pořadí Romana Odložilíka s fiatem o 12,8 sekundy, třetí byl s odstupem pouhých čtyř desetin Jan Štěpánek s octavií.

Za čtvrtým Karlem Trněným na fabii obsadil páté místo bývalý pilot formule jedna Tomáš Enge, jenž stejně jako v předchozích dvou dílech MČR řídil mitsubishi s alternativním pohonem na stlačený zemní plyn.

Vedle Orsáka, pro nějž Rallye Krkonoše skončila po "výletu" mimo trať v druhé rychlostní zkoušce, nedokončil druhou soutěž po sobě druhý muž průběžného pořadí Josef Peták. Ten havaroval už v prvním testu, stejně jako v červenci na Horácké rallye nedojel do cíle a bodově se na něj dotáhl Valoušek.

Šampionát pokračuje  za měsíc dalším podnikem - Rally Vyškov.

výsledky Rallye Krkonoše

pátého podniku MČR ve sprintrallye:1. Valoušek, Hrůza (Mitsubishi Lancer EVO IX) 28:49,3, 2. R. Odložilík, P. Odložilík (Fiat Grande Punto S2000) -12,8, 3. Štěpánek, Omelka (Škoda Octavia WRC) -13,2, 4. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) -14,6, 5. Enge, Ernst (Mitsubishi Lancer EVO IX CNG) -32,5, 6. M. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) -36,5.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž