OBRAZEM: Krásné ženy, silné motorky a pády - i to byla Velká cena Brna

  • 7
Milovníci silných motorů a dvou kol se o víkendu sjeli do Brna. Na Masarykově okruhu se jela Velká cena silničních motocyklů. Při nedělních závodech se předjíždělo, slavilo i padalo. Diváky také potěšil pohled na krásné dívky. Podívejte se na fotogalerii.

Rekord v návštěvnosti sice nepadl, ale i tak pořadatelé hlásili 238 000 diváků. Fanoušky lákal hlavně český jezdec Karel Abraham, který se poprvé na domácí půdě představil v nejsilnější kubatuře.

Závod MotoGP však Abraham po pádu a technické závadě nedokončil. Vyhrál Australan Casey Stoner. Další Čech Jakub Kornfeil se ve stopětadvacítkách prodral startovním polem až k sedmému místu, přitom byl po sobotní kvalifikaci na startu až dvacátý (souhrnný článek čtěte zde).

S jezdci se předvedla i vítězka ankety iDNES.cz

S trojicí jezdců se na stupních vítězů objevily i dvě dívky, které kromě záblesků od fotoaparátů musely vydržet i studenou sprchu z lahví šampaňského. Jednu z těchto takzvaných grid girls přitom vybrali v internetovém hlasování čtenáři iDNES.cz (podrobnosti o anketě a fotogalerie dívek zde).

Dominika Bravencová (vlevo) a Veronika Záluská.

"Vítězka Dominika Bravencová stála přímo na stupních vítězů a předávala dokonce trofeje. Na žádost promotérské organizace jsme museli k Dominice přidat dívku, která by jí typově lépe odpovídala. Vzhledem k tomu, že nejbližší náhradnice Tereza Jelínková se sama rozhodla Grand Prix nezúčastnit, vystoupala spolu s Dominikou na podium Michaela Pokorná," vysvětlila produkční brněnského automotodromu Ludmila Bušová.

Při závodech se ale předvedly i ostatní účastnice ankety iDNES.cz. Například Veronika Záluská, která skončila jako druhá, se ukázala před závodem třídy do 125ccm na nejprestižnější pozici v první řadě startovního roštu, v následujícím závodu Moto2 pak vedla celou řadu nastupujících grid girls.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž