Nova: Enge čelí podezření z krádeže

  • 13
Praha - Automobilový závodník Tomáš Enge je vyšetřován policií. Podle pondělní zprávy TV NOVA údajně odcizil na diskotéce v Liberci digitální fotoaparát jednomu z návštěvníků, který jej fotografoval. Enge podle televize celý den nebral telefon a k případu se tedy nevyjádřil.

Incident se odehrál nad ránem ve studentském klubu Zanzibar poblíž vysokoškolských kolejí.

Jeden ze studentů si na diskotéce pořídil několik snímků populárního závodníka, tomu se to však nelíbilo. Podle studenta se Enge choval arogantně a chtěl, aby snímky vymazal. Potom mu vytrhl aparát z ruky a utekl.

Student se svými kamarády pak zadržel Engeho údajného manažera, uvedla televize. Ten závodníkovi zatelefonoval a pak za ním studenty odvezl. Student několik fotek vymazal, fotoaparát se však vypnul, protože mu došla baterie.

Enge jej tedy znovu vzal, nasedl do auta a začal odjíždět. Mladík naskočil k němu do auta, Enge ale pokračoval v jízdě. Když přibrzdil, student vypadl.

Liberecká policejní mluvčí televizi řekla, že policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu krádeže. Závodníkovi hrozí dvouleté vězení, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž