Travis Pastrana

Travis Pastrana | foto: redbull.com

Motokrosoví Gladiátoři slaví, do Prahy přijede i Pastrana

  • 2
Klidně se jen s padákem vrhne do Grand Canyonu. V americké rallye zase patří k nejrychlejším mužům, a když se při závodě šampionů utká s Michaelem Schumacherem, umí ho porazit. Teď ale to hlavní: je prvním, kdo na motorce skočil dvojité salto. I to je Travis Pastrana.

Chlapík, kterého už za pár dní můžete vidět v Praze na vlastní oči. Právě on bude největší hvězdou 10. ročníku FMX Gladiator Games, tedy motokrosového freestylu, který se uskuteční příští sobotu v O2 Areně.

"Máme v plánu udělat největší freestylovou akci v historii. Slavíme totiž deset let, jsme nejstarší FMX akcí v Evropě, a tak nechceme slevovat z našeho kreditu," říká Kryštof Šabacký z pořádající agentury GSMA.

Stejně jako v předchozích letech se můžete připravit na dvě totožná vystoupení. To první začne v sobotu ve dvě hodiny odpoledne, to druhé o půl osmé večer. Tentokrát ale čekejte mnohem živější dění.

"Opět budou přichystané tři dopady, ale letos se nám rozrostly. Jejich šířka bude u dvou 10 a u třetího 12 metrů, loni to byly jen 4 metry. To znamená, že bude mnohem více jezdců v jednu chvíli na dopadech. Nastane úplně jiná dimenze skákání," popisuje Šabacký.

Vstupenek je pořád několik set. Dají se pořídit na každém terminálu Sazky, tedy například v trafikách či na benzinových pumpách. Ceny začínají na 690 korunách, na show od 14 hodin děti do výšky 130 cm platí polovinu.

V rámci desátých narozenin se sjede do Prahy přes třicet nejlepších světových freestylistů, mezi nimi i Češi Petr Kuchař, Petr Pilát, Libor Podmol či desetiletý klučina Matěj Časák. Kromě samotné exhibice je připraveno i několik doprovodných akcí. S jezdci včetně Pastrany se budete moct setkat už příští pátek na koncertu Prodigy, kde proběhne autogramiáda.

Po sobotním večerním vystoupení se zase freestylisté přesunou do klubu SaSaZu na afterparty. A přijít můžete i vy.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon