Ilustrační foto, motokros

Ilustrační foto, motokros | foto: Marek Podhora

Motokrosař Bartoš načal sezonu úspěšnou „misí“ ve Slovinsku

  • 0
I v 35 letech má závodník litomyšlského Orion-RS Petrol KTM Petr Bartoš parádní „drajv“. Úřadující vicemistr Evropy v kubatuře EMX Open vstoupil do sezony symbolicky: ve slovinské Brezici dvakrát „profrčel“ cílem na druhém místě. Předstihla ho jen domácí star Klemen Gercar - v prvním případě v součtu o 15, ve druhém o 12 vteřin.

Bartoš jedoucí na stroji KTM 350/4 si tak připsal do průběžného hodnocení šampionátu 44 bodů a na třetího krajana Petra Michalce (Spencer live) má šestibodový náskok.

Motokrosař z litomyšlského Orionu Petr Bartoš dojel ve slovinské Brezici dvakrát na druhém místě.

„Vše z mého pohledu dopadlo skvěle. Na úvod sezony jsem si krásně zazávodil,“ liboval si zkušený veterán, jenž těžil z povedených startů. „Po druhé rundě mě docela bolely ruce, ale nebyl jsem sám. Z celkově druhého místa jsem pochopitelně nadšený - bylo zde hodně domácích rychlých závodníků, ale dělali někdy zbytečné karamboly a já jsem na tom vydělal,“ dodal.

Motokrosař Petr Bartoš

V závodech se představil i Bartošův jedenadvacetiletý kolega Jonáš Nedvěd. A rozhodně si nevedl zle - v první finálové jízdě se dokonce vešel do elitní desítky, když skončil osmý. Benjamínek z Orionu následně přidal čtrnácté místo a v šampionátu je s dvaceti body jedenáctý.

„V Brezici to pro mě bylo velice zajímavé, získal jsem potřebné zkušenosti, které bych chtěl příště zúročit. Celkově jedenáctá příčka určitě není špatná na úvod, zejména v první rozjížďce to bylo super,“ uvedl Nedvěd. Další podnik seriálu ME se koná v neděli 26. dubna ve slovenských Šenkvicích.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž