Lukáš Šembera

Lukáš Šembera | foto: Zehl Igor, ČTK

Motocyklový závodník Šembera je při vědomí, léčba však potrvá měsíce

  • 4
Tady jsou dvě zprávy o zraněném motocyklovém závodníkovi Lukáši Šemberovi. A je zbytečné psát, která je dobrá a která ne. Tak tedy: jeho stav je podle lékařů stabilizovaný, šestnáctiletý Šembera, který se letos účastní světového šampionátu silničních motocyklů, je při vědomí. Ovšem...

"Jeho stav je vážný a samozřejmě mohou ještě nastat komplikace," uvedl náměstek ředitele Úrazové nemocnice v Brně Jan Filipínský.

Víc aktuální stav komentovat nechtěl, je to přání rodičů. A nechtěl ani potvrdit informaci serveru tn.cz, který napsal, že je Šembera od hrudi dolů ochrnutý!

Jedno je však jisté: léčba jezdce potrvá měsíce a je tedy jasné, že pro něj sezona, ve které zatím ve třídě do 125 ccm nezískal ani bod, skončila. A dost možná skončila i jeho kariéra. Přitom motorky miluje, kvůli nim přerušil i školu.

Závodník se zranil při sobotním exhibičním závodě v Brně na pitbicích, což jsou malé motocykly. Je však neskutečné, jakou smůlu měl. Vždyť spadl pouhých 30 metrů před cílem, když jel sám na předposledním místě. Navíc tak nešťastně, že si rozdrtil o obrubník pátý a šestý obratel.

V noci na neděli podstoupil čtyřhodinovou operaci páteře a minimálně do čtvrtka zůstane na jednotce intenzivní péče. Pak by měl být převezen na spinální oddělení Úrazové nemocnice.

Exhibice se zúčastnil jen proto, že z kalendáře mistrovství světa zmizel kvůli pozastavené stavbě okruhu závod v Maďarsku. Kdyby se kalendář dodržel, on by byl v sobotu úplně někde jinde...

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž