Massa po trénincích neví. Proč jsem boural?

Monte Carlo - Felipa Massa byl po čtvrtečních trénincích Velké ceny Monaka pořádně rozladěn. V závěru druhých jízd boural do bariéry, ale vůbec netuší, co jeho nehodu způsobilo. "Vím, že jsem ve Ste Devote neudělal chybu. Při brždění se náhle zablokovalo pravé přední kolo a nemohl jsem nic dělat. Nevím, co se stalo," uvedl jezdec Sauberu.

Brazilec havaroval poblíž první zatáčky okruhu. Auto se zcela neovládáno přehnalo přes trať a poté na výjezdu ze zatáčky narazilo do bariéry z pneumatik. Naštěstí bez nějaké nenapravitelné škody.

"Pozitivní je alespoň to, že před zbytkem velké ceny se cítím velmi dobře. než jsem boural, jelo auto opravdu výborně," pokračoval Massa, který ukončil den na celkově osmém místě.  "Auto se stávalo každým kolem lepší a lepší, ale najednou byla záď trochu měkká a pravě přední trochu méně zatížené. A pak to přislo."

Massův týmový kolega Jacques Villeneuve dosáhl pouze na 14. nejrychlejší čas, ale přesto byl po prvních trénincích náramně spokojen.

"Tady hodně záleží na tom, jak umíte využít nové pneumatiky a kdy je dostanete na auto," řekl Kanaďan. "Povrch trati je zpočátku vždy hodně kluzký a čas v prvním a posledním kole se může lišit i o čtyři vteřiny."

"Auto je výborné. Mnohem lepší než před čtrnácti dny v Barceloně. Pracoval jsem na nastavení a sledoval, jak se lepší stav dráhy. Cítím šanci na úspěch," dodal Villeneuve.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž