Sébastien Loeb při Norské rallye.

Sébastien Loeb při Norské rallye. | foto: Reuters

Loeb po druhé etapě Norské rallye zvýšil náskok

  • 0
Francouz Sébastien Loeb vede po druhé etapě Norské rallye před druhým Mikkem Hirvonenem o 15 sekund. Úřadující světový šampion z Citroënu odolal útokům finského rivala s fordem, před kterým vedl po pátku jen o 2,6 sekundy, a vyhrál pět z osmi rychlostních zkoušek.

V neděli už jich zbývá odjet jen šest, nejlepší český pilot Martin Prokop v nich bude hájit patnácté místo a třetí v kategorii produkčních vozů. "Byl to dnes s Mikkem velký souboj. Myslím, že jsme oba jeli na hranici možností. Jsem spokojený," uvedl Loeb, kterému se v poslední době na zasněžených cestách příliš nedařilo.

Třetí je další Fin Jari-Matti Latvala s fordem, jehož ztráta vzrostla i přes dvě dílčí prvenství na 43,2 sekundy. Na čtvrté místo ze sedmého se vyhoupl domácí pilot Henning Solberg v dalším fordu, ale jeho manko na lídra už činí bezmála tři minuty.

Norův mladší bratr Petter Solberg naopak po vítězství ve čtvrtečním prologu klesl až na šesté místo s téměř pětiminutovou ztrátou. Během dne kolísal výkon motoru v jeho soukromém citroënu. "Navíc se občas zasekl plynový pedál, takže to bylo někdy o fous," řekl exmistr světa.

Prokop se za volantem mitsubishi posunul o tři pozice v absolutním pořadí. Za švédským lídrem kategorie PWRC Patrikem Sandellem, který řídí Škodu Fabia S2000, ztrácí zhruba tři minuty, na druhé místo jednu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž