Libor Podmol - Freestyle: Libor Podmol | foto: Ota Bartovský, MF DNES

Lidé uvidí nejlepší světové triky, láká Podmol na show

  • 0
Žádné speciální pokyny, účastníci sobotní Strabag freestyle motocross show v Brně dostali jednoduchý příkaz: bavte se! A bavit by se měli také diváci.

Nápad pořádat freestyle na brněnském výstavišti se zrodil v jeho hlavě, pomáhal stavět trať i shánět účastníky. Sám si ale na prvních dvou ročnících zaskákat nemohl.

Program

19.00 zahájení
19.15 nejlepší jízda
19.55 nejlepší "placka"
20.25 nejlepší skok
21.00 souboj dvojic
21.30 společná show

Předloni Petr Kuchař skončil po tréninku v nemocnici, loni ho za řídítka nepustila rakovina. O to víc je nabuzený na třetí ročník.

"Je už v pořádku a strašně natěšený. Jenom si byl o víkendu zajezdit a trocho ho to zmohlo, takže chytil lehkou virózu. Ale jeho start to neohrozí," oznamuje Jan Juřička z pořádající agentury Forsage.

Kuchařovo představení je jen jedním z mnoha lákadel sobotní Strabag freestyle motocross show, která se od 19 hodin uskuteční v pavilonu B brněnského výstaviště. Ve startovní listině září i jméno Libora Podmola, který téměř pět měsíců pobýval v Kalifornii.

Vstupenky

Lístky od 199 korun jsou k dostání v síti Ticketstream, ode dneška se budou prodávat na pokladnách brněnského výstaviště a v sobotu od 16 hodin také u "freestylového" pavilonu B.

"Jsem opálenější, přivezl jsem si spoustu zážitků a sžil jsem se s motorkou, což je důležité," sděluje exmistr světa. "Naučil jsem se také pár novinek, které jsem tady ještě neukázal."

V sobotu bude mít příležitost při jednotlivých částech programu, který tentokrát není rozdělen na dvě samostatné části.

"V předchozích dvou letech jsem nutil kluky skákat od rána do večera. Ale je pro ně lepší, když předvedou jedno pořádné vystoupení, na které se mohou soustředit na 120 procent," vysvětluje Juřička.

Jezdci

Své umění předvedou Libor Podmol, Petr Kuchař, Zdeněk Fusek, Ondřej Záruba, Tomáš Lysáček, Matěj Česák, Rakušan Martin Schenk, Maďar Peter Hujber a Ital Leonardo Fini.

Ten čeká také lepší atmosféru. Do pavilonu B se vejde čtyři až pět tisíc diváků, z toho asi tisíc může skoky sledovat z desetimetrové výšky.

"Můžou se těšit na parádní show a nejlepší triky, jaké jsou ve světě k vidění," slibuje Podmol. "Jezdce vybíral Kuchta a určitě tam nechají duši. Samozřejmě v tom dobrém smyslu," dodává Juřička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž