Kresta vede v rallye show skupinu

  • 1
Bologna - Před tribunami nacpanými tisícovkami bouřících italských diváků se na okruhu se šotolinovým povrchem daří Romanu Krestovi. Český mistr v rallye se na memoriálu Attilia Bettegy v Boloni doklouzal se Škodou Octavií WRC v prvním dni na čelo Zelené skupiny. Ve show, ve které proti sobě nastupují dva protivníci, v sobotu porazil i svého nového kolegu ve Škoda Motorsport týmu Fina Toniho Gardemeistra, startujícího ještě s vozem Toyota Corolla WRC.

Kresta v sobotu porazil všechny soupeře kromě Belgičana Bruna Thiryho (Subaru Impreza WRC) a posbíral 12 bodů ze 14-ti možných. Stejný počet bodů měl i Ital Luca Cantamessa (Toyota Corolla WRC), jehož ovšem Kresta - díky vítězství ve vzájemném souboji - přeskočil v pořadí skupiny.

Červené skupině, ve které je i další bývalý pilot Škody Němec Armin Schwarz (Hyundai Accent WRC), vévodí domácí Renato Travaglia s Peugeotem 206 WRC. Kresta má velkou šanci proniknou mezi nejlepší - do nedělních vyřazovacích bojů. Loni zde dojel český pilot třetí.

Jezdci absolvují při memoriálu Attilia Bettegy v paralelních jízdách vždy tři okruhy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž