Roman Kresta se svým peugeotem

Roman Kresta se svým peugeotem | foto: Jan Karásek, MAFRA

Konkurence posílila, Kresta přesto vyráží za dalším titulem

  • 0
Na rozdíl od loňského ročníku na startu Sheron Valašské rally, která dnes odpoledne otevře domácí šampionát, chybí tovární tým Škoda Motorsport. Přesto se dá očekávat větší bitva než před rokem. Vždyť ve startovní listině figuruje 7 vozů kategorie S2000.

Největším favoritem zůstává čtyřnásobný mistr republiky Roman Kresta, který znovu osedlá Peugeot 207 S2000. Jeho hlavními konkurenty nejen na valašce by měli být další dva jezdci z východní Moravy. Jaromír Tarabus pilotuje Ford Fiesta S2000 a Pavel Valoušek tovární Škodu Fabii S2000.

Zapomínat nesmíme ani na tradičního rivala Václava Pecha. Plzeňský jezdec sice zůstal věrný produkčnímu mitsubishi, ovšem nahrává mu změna technických řádů. "Letošní šampionát bude mnohem náročnější, ale pro diváky mnohem zajímavější," upozornil Kresta, který touží po mistrovském hattricku.

Na trať se vydá 62 posádek. Další vozy S2000 budou v okolí Valašského Meziříčí řídit vicemistr Evropy Michal Solowow z Polska, Josef Peták (oba Peugeot), Antonín Tlusťák a Roman Odložilík (oba Škoda).

Harmonogram obsahuje 12 rychlostních zkoušek, které zavedou posádky k Hranicím nebo Novému Jičínu.
Po loňské tragédii, při níž zahynuli tři diváci, pořadatelé kladou velký důraz na bezpečnost.

"Vytipujeme divácká místa, ostatní prostory jsou pro fanoušky zakázány. V krajním případě při nekázni diváků může být zkouška zrušena," upozornil ředitel rallye Miroslav Hošák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž