Jaroslav Huleš před sstartem v Suzuce

Jaroslav Huleš v nové helmě před startem Velké ceny Japonska v Suzuce, kde poprvé v kariéře vedl závod. Nyní neví, kdy kvůli zranění bude zase závodit. | foto: MotoGP.com

Huleš se uzavřel. Neví, co bude

  • 12
Čimelice - Je to smutný příběh. Člověka, který celý život chtěl závodit na motorce a také pořád závodil. A teď nemůže a co víc, neví, zda vůbec bude moci skotačit a soupeřit dál. Jaroslav Huleš se uzavřel a nechce s nikým mluvit. Kromě ženy, syna a nejbližších přátel. Doma v jihočeských Čimelicích chodí na ryby a hraje si s malým Jakubem. "Dneska nebo zítra vezmu Jardu na výlet, možná do Brna," řekl mluvčí a správce webu závodníka MS silničních motocyklů Jaroslav Lískovec.

"Jarda nechce skutečně nikoho slyšet a není se mu co divit. Neví, co s ním bude," líčí současnost jezdce Lískovec. Huleš chodí průběžně k několika lékařům, do Písku, Prahy, Německa, a zatím se nedozvěděl nic přesného o své zdravotní potíži.

"Sám to nedokážu popsat, doktoři stále hledají rozluštění Jardova stavu," uvedl Lískovec. Na dotaz, jestli jde o ohlášenou krevní sraženinu v hlavě, mluvčí řekl: "Ani to nelze povědět jasně." Zdravotní potíže jezdce stáje CWF Matteoni začaly po jeho dubnovém pádu v jihoafrickém Welkomu, kdy po havárii zůstal na okamžik v bezvědomí.

"Jak Jardu znám, je možné, že v Brně nastoupí na revers, na vlastní riziko, ale od toho jej všichni zrazujeme," poznamenal Lískovec k otázce, kdy by se mohl Huleš vrátit na trať. Brno se jede 25. srpna, Jihočech naposledy závodil v červnu v Assenu, kde stejně jako v předešlých Grand Prix nebodoval. V Doningtonu a na Sachsenringu jej v sedle tovární aprilie nahradil Ivan Goi.

Pokud se Huleš uzdraví, vrátí se do stáje Matteoni. "Jarda je smluvním jezdcem stáje, takže není co řešit, ale už nyní jsou na stole nabídky jiných týmů. Pro letošek i pro příští sezonu, takže záleží jen na jeho zdraví," dodal Jaroslav Lískovec.

Pro vedení brněnského Masarykova okruhu to jsou špatné zprávy. Vedle Jaroslava Huleše je totiž ohrožen i start druhého Čecha ve světových stopětadvacítkách Jakuba Smrže, který má zraněné koleno. Oba piloti jsou totiž poutavým lákadlem pro diváky


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž