Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | foto: AP

Hamilton se podle Bildu dohodl se stájí Mercedes na nové smlouvě

  • 0
Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton by měl i nadále hájit barvy stáje Mercedes. S jejím vedením se podle listu Sport Bild dohodl na novém tříletém kontraktu s příjmem 45 milionů eur (asi 1,1 miliardy korun). Stávající smlouva vyprší třiatřicetiletému britskému pilotovi po této sezoně.

„V podstatě je ruka v rukávě. Lewis a my jsme na stejné vlně,“ citoval deník šéfa Mercedesu Tota Wolffa s tím, že oficiálně by mělo být prodloužení spolupráce s Hamiltonem oznámeno v nejbližší době. „Tyhle kontrakty mají přes sto stránek, takže nějakou dobu trvá, než se projdou všechny jejich body,“ dodal.

Podle nové smlouvy si Hamilton výrazně polepší. Stávající tříletý kontrakt z roku 2015 mu podle médií ročně vynesl zhruba 38 milionů eur.

Hamilton odstartoval kariéru ve formuli 1 v roce 2007 v McLarenu. Hned v první sezoně obsadil v šampionátu druhé místo a v následujícím ročníku se stal nejmladším mistrem světa v historii. V roce 2013 přestoupil do Mercedesu, kde nahradil sedminásobného šampiona Michaela Schumachera.

V německé stáji přidal v letech 2014, 2015 a 2017 další tituly, předloni skončil těsně druhý za týmovým kolegou Nicem Rosbergem. Mercedesu také pomohl čtyřikrát za sebou ovládnout Pohár konstruktérů. Do nové sezony Hamilton před dvěma týdny vstoupil ve Velké ceně Austrálie druhým místem za Sebastianem Vettelem z Ferrari.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž