Česká rallyeová naděje Erik Cais.

Česká rallyeová naděje Erik Cais. | foto: Red Bull Content Pool

Polská příprava byla skvělá, libuje si Cais. Místo na soupeře se soustředí na trať

  • 1
Zatímco většina účastníků Barum rally uplynulý víkend odpočívala, jeden z favoritů ho strávil v závodním voze. Erik Cais, který předloni přišel o vítězství až v poslední rychlostní zkoušce, se na vrchol domácí sezony připravil dokonale. Na polské Rajdu Rzeszowském suverénně vyhrál.

„Byla to skvělá testovací soutěž,“ liboval si Cais, jenž nastoupil se slovenským navigátorem Igorem Bacigálem. S ním také pojede doma.

V Polsku Cais dominoval. Až na městský test ovládl ve své Škodě Fabia RS Rally2 všech dalších deset rychlostních zkoušek.

„Vyzkoušel jsem nějaké změny v rozpise, před Barum rally to byla topová soutěž,“ podotkl jezdec.

Testovací soutěž nutně potřeboval na rozjetí, protože od poloviny června neseděl v závodním voze. Volný čas využil na přípravu.

„Analyzoval jsem, co můžu udělat líp na každých závodech, nejenom na Barum rally,“ naznačil Cais. „Příprava určitě byla vyspělejší,“ dodal.

Co tím má přesně na mysli?

„Dříve jsem se soustředil na to, kdo jede závod a podobně. Teď se víc soustředím na to, jakou jedu erzetu, jak k ní přistupovat,“ popsal. „Člověk si může vytvořit problémy mnohdy sám a je jedno, jestli na závodě jede sám, nebo je tam natřískaná konkurence.“

Stříbro, bronz, stříbro. Letos má Mareš jiné plány, Barum rally chce vyhrát

Na předchozí dva ročníky, kdy jej v závěru provázely nejrůznější problémy, už nemyslí. Soustředí se na to, aby letos uspěl.

„Co se stalo, mě mrzelo, ale život jde dál,“ podotkl Cais. „Jsme na další Barum rally, na nádherné soutěži. Je absolutní sen tady závodit.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž