Enge má za týden závodit v USA

  • 6
Laguna Seca - Poněkud v ústraní dopinové aféry Tomáše Engeho, která vyšla včera najevo, je skutečnost, že závodník má příští víkend startovat v podniku American Le Mans Series na bájné dráze Laguna Seca v Kalifornii. A nejen to, britská stáj Prodrive si Čecha sama vybrala do svého Ferrari 550 Maranello i pro další dva závody populárního zámořského šampionátu. "Vše je potvrzeno, ale nyní čekáme, jestli Prodrive nezmění postoj," řekla Andrea Zvěřinová, která se v agentuře BPA stará o Engeho zahraniční starty.Dopingová aféra Engeho a její vývoj - ZDE
Enge je již napsán v oficiální startovní listině závodu na dvě hodiny a pětačtyřicet minut. Jeho kolegou je Holanďan Peter Kox, elitní pilot cestovních a sportovních vozů. Jejich rudé ferrari třídy GTS má startovní číslo 33.

Pilotův manažer Antonín Charouz dnes nemohl start v USA vyrátit a nia potvrdit. "O tom jsme nyní vůbec nejdnali, bohužel k tomu nemohu nic povědět. Charouzova spolupracovnice Zvěřinová poznamenala, že karty mají v ruce šéfové Prodrive.

"Dohoda je jasná, teď záleží na jejich postoji k Tomášovi. My, stejně jako stáj Arden ve fromuli 3000, jsme se za Toma zcela postavili. Takže uvidíme, možná v nejbližších chvílích," dodal Zvěřinová.

Enge si u Prodrive udělal jméno svými letošními výkony v úvodu American Le Mans, jímž byla dvanáctihodinovka v Sebringu a pak i ve slavném maratonu 24 hodin Le Mans. Vždy byl nejrychlejší a technici jej chválili za výbornou spolupráci. Kromě těchto dvou startů jel Enge s Ferrari 550 i za tým BMS Scuderia Italia v Brně v závodě FIA Grand Turismo.

Enge své starty v USA potvrdil v posledním vydání týdeníku Motorsport Aktuell.

Tomáš Enge s Ferrari 550 Maranello týmu BMS v Brně při jarním závodě FIA Grand Turismo. Se stejným typem vozu, ovšem týmu Prodrive, má jet poslední tři závody American Le Mans.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž