Drymlové neuspěli v kvalifikaci GP 2005

Terenzano - Plochodrážní bratři Lukáš a Aleš Drymlové hledají formu. Po neúspěchu v úvodním závodě plochodrážní Grand Prix zažili zklamání také v kvalifikaci na příští ročník prestižního seriálu. V Terenzanu se jim sice zpočátku vedlo, mezi šest postupujících se ovšem nakonec nedostali.

Po třech jízdách drželi bratři druhé a třetí místo za Polákem Sebastianem Ulamkem. Lukáš ztratil pouhé dva body v souboji s bratrem a Dánem Iversenem, Aleš dokonce prohrál jen s Ulamkem.

O místo v semifinále nepřišli ani v závěrečné sérii, třebaže v ní vyšli bodově naprázdno - Aleš po pádu Slovince Kolenka nestihl připravit svůj motocykl do opakované jízdy v dvouminutovém limitu, jeho bratr byl vyloučen po souboji s Dánem Ronnim Pedersenem, který při něm upadl.

Trable předznamenaly semifinálovou katastrofu - ač startovali každý v jiné jízdě, postihl je stejný osud. Z nevýhodného startovního místa uprostřed dráhy, které určil los, se v první zatáčce ocitli na chvostu a ze čtvrtých míst se už přes sérii nadějných útoků neposunuli.

Aleš Dryml tak v kvalifikaci skončil, Lukáš díky lepšímu postavení po základní části je alespoň náhradníkem pro semifinále. Vítězem závodu se nakonec stal Polák Wieslaw Jaguš.

Lukáš Dryml pak lamentoval nad novým systémem kvalifikace, v níž se oproti loňsku jezdí nově semifinále a finále. "Nechci se vymlouvat, ale na ten systém jsem nadával už dávno před závodem a o losu drah dělaném počítačem také nemám valné mínění," čílil se.

"My dřeli jako koně, vyhráli jízd jak už dlouho ne a o všem rozhodne jedna jediná jízda. Jsem naštvaný sám na sebe, že jsem letos do kvalifikace šel. Zbývá mi už jenom Grand Prix, snad v sobotu nebude v Praze platit heslo, že do třetice všeho špatného. Doma musím zabodovat," přál si mladší z bratrské dvojice.

Naštvaný byl i Aleš Dryml, který narozdíl od sourozence s účastí v kvalifikaci neváhal ani minutu, protože uchovat si příslušnost k elitě přímo v Grand Prix je těžké. "Vím, jak těžké je uspět přímo v Grand Prix. Ze systému jsem rozčarován," řekl.

Výsledky:  1. Jaguš, 2. Ulamek (oba Pol.), 3. Iversen (Dán.), 4. Norris, 5. Robson (oba Brit.), 6. R. Pedersen (Dán.), 7. L. Dryml, 8. A. Dryml (oba ČR).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž