Drymlové neuspěli ani v Kodani

Pardubice - Když se rozjela hlavní část závodu, opět už z nich byli diváci. Ani stadion Parken v dánské Kodani nebyl v letošním plochodrážním Grand Prix místem zaslíbeným bratrům Drymlům. "Letos už je té smůly opravdu dost," povzdechl si Aleš Dryml. "Už by se to mohlo otočit."

Na nepřízeň osudu mohl tentokrát žehrat zejména starší z bratrské dvojice. Stejně jako před dvěma týdny v Cardiffu klepal na bránu hlavního závodu. Opět se však nedočkal a premiérový postup mezi nejlepší šestnáctku mu unikl.

"Znovu jsem byl opravdu blízko. Měl jsem dobře našlápnuto, ale bohužel to nevyšlo," pronesl Aleš Dryml.

Zatímco v Cardiffu ho v rozhodující chvíli zradil motocykl, v Kodani, kde ve své první jízdě dojel poslední a druhou vyhrál, ho o úspěšný výsledek připravil Nor Holta.

V jízdě o postup mezi šestnáctku se po výborném startu starší z Drymlů ujal vedení. V první zatáčce však Seveřan spadl a rozjíďka se opakovala.

Pardubickému jezdci se už tolik nepovedla. Skončil poslední a byl vyřazen. "Je to k vzteku," zlobil se Aleš Dryml.

"Když se mi povede start, Holta si ustele a jízda se opakuje. Ani druhý start nebyl špatný. Jenže Holta neměl motocykl pod kontrolou, motal se mi tam a postup byl v háji."

Šťastný den si v dánské metropoli neprožil ani Lukáš Dryml. Svezl si pouze dvakrát. Vždy dojel poslední a závod pro něj skončil.

Ani jemu se smůla nevyhnula. Ve druhé jízdě okusil tvrdost kodaňské dráhy, na níž ho poslal domácí Andersen. "Narazil jsem si zápěstí a ohnul rám motocyklu," podotkl mladší z Drymlů.

V opakované rozjížďce sice na náhradním stroji útočil na postupová místa, leč úspěšný nebyl. "Bohužel v nájezdu do druhého kola mě soupeři zavřeli a bylo po naději udržet se v závodě," pronesl Lukáš Dryml.

V průběžném pořadí Grand Prix figuruje na 20. místě a jeho bratru Alešovi patří 24. příčka. "Už by to chtělo nějaký pořádný výsledek," shodli se pardubičtí plošináři.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž