Drymla a spol. čeká boj o svět

Sheffield - Minimálně obhájit loňské sedmé místo chtějí čeští plochodrážníci na nadcházejícím mistrovství světa družstev. V Sheffieldu je zítra čeká úvodní semifinále, ve kterém narazí na obhájce titulu Australany, jedny z favoritů Brity a za outsidery považované Němce. Sestavu českého týmu tvoří účastník seriálu Grand Prix Lukáš Dryml, Bohumil Brhel, Aleš Dryml, Antonín Šváb a čerstvý domácí mistr Antonín Kasper. Soutěž se jede stejným systémem jako loni. Z každého semifinále postoupí vítězný tým přímo do finále.

Do závodu s označením 'poslední šance' se kvalifikují družstva z druhých míst a další dvě podle bodového zisku. Z pětice týmů vzejdou zbývající dva finalisté.

"Finále by nemuselo být nereálným cílem," odhadl mluvčí reprezentace Petr Moravec, ale realisticky dodal, že cesta do něj může vést jedině přes 'poslední šanci'. "Nebudeme si nic nalhávat. Australané jsou megafavority, Brity doma taky nejspíš neporazíme," pozastavil se nad kvalitami semifinálových soupeřů.

Nadějně však vidí případný boj o zbývající dvě místa ve finále, který se uskuteční stejně jako závod o medaile v Peterborough. "Tamní širší dráhu naši jezdci dobře znají a máme minimálně stejně vyrovnaný tým jako očekávaní soupeři z Dánska, Polska a Slovinska," dodal Moravec.

Program MS:
Semifinálová kola:
4. srpna: ČR, Austrálie, Německo, Velká Británie,
5. srpna: Dánsko, Finsko, Maďarsko, Švédsko,
6. srpna: USA, Slovinsko, Rusko, Polsko.
'Poslední šance': 8. srpna.
Finále: 10. srpna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž