Martin Doubek krouží po nizozemském oválu Raceway Venray za volantem svého...

Martin Doubek krouží po nizozemském oválu Raceway Venray za volantem svého Fordu Mustang. | foto: Luděk Řezníček

Kamínek v řadicí páce zhatil Doubkovy anglické naděje

  • 0
Hrozně se tam těšil, ale nakonec se legendární okruh Brands Hatch jihovýchodně od Londýna k Martinu Doubkovi zachoval dost macešsky. Litomyšlský automobilový závodník ve třetím podniku Nascar Whelen Euro Series 2016 bodově paběrkoval - přitom do Anglie odjížděl j ako třetí muž celkového pořadí kategorie Elite 2.

Důvod? Nikoli jezdecká chyba, ale porucha vozu Ford Mustang, s nímž Doubek v šampionátu soutěží. Dokonce dvojnásobná - 21letý pilot rakouské stáje Dexwet Renauer musel odstoupit z obou jízd vinou stávkující převodovky.

„Je to pochopitelně velká škoda, neboť Martin zajížděl v tréninkových kolech skvělé časy, vše vypadalo dobře,“ poznamenal Doubkův manažer Luděk Řezníček. „Mechanici rakouského týmu Renauer museli převodovku celkem třikrát vyměnit,“ líčil Řezníček.

Patálie měl na svědomí drobný štěrk z povrchu okruhu, který se dostal až k řadicí páce mustangu a zablokoval ji. „Příčinou byl kamínek o velikosti pouhých 8,2 krát 6 milimetrů. Přišli jsme kvůli tomu o spoustu bodů a propad z vydřené třetí pozice,“ mrzelo Řezníčka.

Doubek v seriálu „zahučel“ až na jedenácté místo, nyní má 184 bodů. Další závody pojede 25. a 26. června na francouzském okruhu Tours Speedway, kde si bude chtít vylepšit náladu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž