Václav Fejfar se svou fabií na trati závodu ME v autocrossu v Přerově.

Václav Fejfar se svou fabií na trati závodu ME v autocrossu v Přerově. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Domácí autokrosová špička jede v Nové Pace

  • 0
Devětašedesátiletý nestor českého autokrosu Jaroslav Hošek bude o víkendu opět závodit v Nové Pace. Borec, jenž první závody absolvoval před neuvěřitelnými čtyřiceti lety, bude totiž jedním ze startujících na víkendovém třetím podniku mezinárodního mistrovství republiky, které se pojede ve Štikovské rokli.

"Konkurence bude velmi dobrá, ve startovní listině bude přes 120 vozů," uvedl ředitel Ladislav Tejchman, "nebudou chybět ani přední čeští jezdci, ani borci ze zahraničí." Zítra a v neděli se v Nové Pace představí jezdci v deseti vypsaných kategoriích od nejmenších dětí až po ty, v nichž se vedle domácího šampionátu jezdí také závody o tituly mistrů Evropy.

Vzhledem k tomu, že se jede v Nové Pace, nejsledovanější vedle Super Buggy autokrosových speciálů asi bude divize Touring Autocross tzv. plechových aut. Na startu se totiž objeví domácí mistr Evropy z předloňského roku a loňský vicemistr Václav Fejfar. Bude to pro něj, stejně jako pro další účastníky evropského šampionátu, generálka na úvodní podnik mistrovství Evropy, který se jede v Německu už za týden.

"Pro nás je to stěžejní generálka na evropský šampionát, přes drobné problémy s motorem věřím, že budeme dobře připraveni. A závod na domácí trati je vždycky prestižní," uvedl Fejfar.

Jezdec novopackého autoklubu se představil už před třemi týdny na prvním podniku domácího šampionátu v Humpolci, v Pace to po závodě v rakouském Fuglau bude jeho druhý start v sedmidílném seriálu.

Závod domácího šampionát v Nové Pace začne zítra ráno volnými tréninky, první závodní jízdy budou odstartovány v 16.30. Nedělní program začne v 8 hodin druhými jízdami, finálové by měly začít ve 13.45.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž