David Vršecký

David Vršecký | foto: BUGGYRA media

Roudnický trucker Vršecký si podmanil Čínu. Chci titul, vyhlásil

  • 0
Evropskému šampionátu dal sbohem, ne však stupňům vítězů. Legenda truckracingu David Vršecký dobývá Čínu! Díky dvěma vítězstvím kraluje tamnímu šampionátu v závodech tahačů.

„Chci zde získat titul a s tím jsme sem i odletěli, ale dopředu nikdy nevíte. Jsem rád, že jsme víkend parádně zakončili,“ okomentoval Vršecký nedělní dění pro národní televizi CCTV; přímý přenos sledovaly miliony čínských diváků.

Dvojnásobný evropský šampion Vršecký ovládl jak kvalifikaci, tak dva propršené závody. Krotil novou Tatru Phoenix, kterou roudnická stáj Buggyra nasadila.

„Auto fungovalo parádně, jsem z toho nadšený!“ zářil pilot a konstruktér Vršecký. Méně už fungovalo jeho zdraví. „Trochu cítím krk, ale není to nic, co bych nevydržel. Svůj podíl na tom má také zdejší povrch, který je hrbolatý. Okruh je ale pěkný.“ Závodilo se v desetimilionovém městě Čcheng-tu.

Buggyra oslavovala i bronz Adama Lacka, lídra evropského šampionátu. V top ten skončili i Miroslav Forman a Michal Matějovský. „Myslím, že je to fantastická reklama pro Česko. Šampionát je dost vyrovnaný a s Davidem jsme ukázali, že my kluci z Evropy něco umíme a určitě se tu neztratíme,“ pravil Lacko.

Nováček Forman tvrdil: „Já jel s tahačem na mokru vlastně zcela poprvé, takže spokojenost.“ Ani Matějovský nebrblal: „Já jsem si užíval především místní atmosféru. Kolem trati se sešlo plno fanoušků.“

Čínský truckový šampionát pokračuje dalším podnikem v půlce září v Kuang-tung. Už o nadcházejícím víkendu však přijde jeden z evropských vrcholů, závodí se na Nürburgringu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž