Brhel nenašel na Markétě přemožitele

  • 3
Praha - Bohumil Brhel z Olympu Praha potvrdil roli favorita a vyhrál na stadionu Markéta kvalifikační závod českých plochodrážních jezdců. Mistr Evropy z roku 2001 vyhrál všech pět jízd a získal plný počet 15 bodů. O bod za ním skončil jeho klubový kolega Josef Franc a třetí pozici obsadil teprve devatenáctiletý Tomáš Suchánek z Pardubic, jenž nashromáždil dvanáct bodů. Všichni si zajistili účast v letošních kvalifikačních závodech, ze kterých lze postoupit do seriálu Grand Prix v roce 2004.

Čtvrtým českým účastníkem světové kvalifikace bude Lukáš Dryml, jehož výkonný výbor Svazu ploché dráhy nominoval už předem na základě dosavadních výsledků. V letošním roce bude seriál Grand Prix jezdit Dryml a poprvé v kariéře i Brhel.

"Dnešní závody mi sedly, jsem naprosto spokojen se svými výkony. Dařily se mi i starty," zhodnotil Brhel. Trochu si postěžoval na motocykl. "Jel tak na devadesát procent, mezi jízdami jsem musel nastavovat karburátor," našel chybičku na
dnešní podvečeru. V letošním roce bude jezdit i mistrovství Evropy, kam se dnes rovněž nominoval.
 
Do světové kvalifikace se překvapivě nedostal celkově čtvrtý Antonín Šváb z Olympu, který loni ve stejném závodu neprohrál. Z boje o celkové třetí místo jej vyřadil o dvanáct let mladší Luboš Tomíček z domácího klubu AK Markéta, který jej v poslední jízdě odsunul až na třetí pozici a pomohl tak Suchánkovi.

V dnešním závodu chyběl starší Drymlův bratr Aleš, který jezdí v letošní sezoně s německou licencí, a Tomáš Topinka, jenž reprezentuje slovenskou federaci. Nejel ani Marian Jirout, jenž se zotavuje z vážné lednové autonehody. "Už mě svrbí ruce a těším se na závody. V červnu bych měl začít jezdit," uvedl Jirout.
 
Ze čtveřice dnes nominovaných závodníků budou dva jezdci startovat 1. května v druhém čtvrtfinálovém kvalifikačním kole v maďarském Debrecínu a další dva pojedou o týden později v belgickém Heusden Zolderu.
 
Výsledky:
1. Brhel 15 bodů, 2. Franc (oba Olymp Praha) 14, 3. Suchánek (Pardubice) 12, 4. Šváb (Olymp Praha) 11, 5. Wolff 10, 6. Tomíček (oba AK Markéta) 9.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž