David Vršecký (vlevo) a Adam Lacko při mosteckých testech stáje Buggyra.

David Vršecký (vlevo) a Adam Lacko při mosteckých testech stáje Buggyra. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Barvy Buggyry budou v závodech tahačů hájit Vršecký a Lacko

  • 0
Novým týmovým kolegou Davida Vršeckého ve stáji Buggyra v seriálu mistrovství Evropy tahačů bude v příštím roce Adam Lacko. Ve stejných barvách se tak sejdou dva momentálně nejlepší čeští jezdci, kteří v letošním roce kontinentálního šampionátu obsadili páté a šesté místo.

"Budeme tak mít v týmu z Čech to nejlepší, co je na okruzích možné. Věřím, že společně dosáhnou velkých výsledků," řekl manažer týmu Jan Kalivoda na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Vršecký a Lacko se v minulosti v Buggyře už potkali, absolvovali společně část sezony v roce 2005. "Od té doby ale Adam výkonnostně vzrost. Myslím, že jsem si nemohl přát lepšího týmového kolegu, se kterým budeme sdílet data a budeme usilovat o to, abychom se posunuli dopředu," uvedl Vršecký, který byl letos pátý. V roce 2008 a 2009 se stal mistrem Evropy.

Lacko letos jezdil s Renaultem a v ME obsadil šesté místo, již třikrát v kariéře ale skončil celkově třetí. "Návrat k Buggyře je dalším krokem v mé kariéře. Závodím dvacet let, ale poprvé pojedu celou sezonu v českém týmu s českým spolujezdcem," podotkl Lacko.

Oba jezdci v posledních letech bojovali o post české jedničky v závodech tahačů. V příští sezoně prý ale budou usilovat hlavně o nejlepší celkový výsledek. "Není to bitva o Česko. Vždy ale jde i o ego jezdce, chce být před druhým. Byli jsme rivalové, teď budeme bojovat i za tým. Věřím, že jeden bude první a jeden druhý. A občas si to můžeme měnit, abychom si nezáviděli," uvedl Lacko s úsměvem.

Buggyra sice dnes představila složení závodního týmu pro ME tahačů v roce 2014, momentálně se ale vedení týmu soustředí na Rallye Dakar, kde bude její barvy hájit Martin Kolomý. V posledním ročníku nejlepší Čech na startu v kategorii kamionů pojede s novým speciálem, který stáj z Roudnice nad Labem vyvíjela společně s Tatrou.

"Spojení Buggyry a Tatry je to nejlepší, co mě mohlo potkat. Doufám, že se spolupráce bude dobře vyvíjet. Na Dakaru se pokusím zajet co nejlepší výsledek. Jak to ale dopadne, se necháme překvapit," řekl Kolomý, který byl letos pátý.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž