Viktor Pešta

Viktor Pešta | foto: ČTK

Návrat Pešty do Evropy. Český MMA bijec bude zápasit na KSW v Liberci

  • 0
Prosluněnou Floridu, kde dlouhodobě žije, vymění tentokrát za sychravý Liberec. Viktor Pešta, jedna z nejvýraznějších tváří českého MMA, podepsal smlouvu s polskou organizací KSW. Zápasit bude už na jejich nejbližším turnaji, který se vůbec poprvé uskuteční v Česku.

„Nová éra začala,“ oznámil Pešta na Instagramu podpis smlouvy s největší MMA organizací v Evropě. Dvaatřicetiletý zápasník s bilancí 18-8 se představí 25. února na KSW 79 v liberecké Home Credit Areně.

Pešta, druhý Čech v UFC, bude bojovat v těžké váze, což je poměrně překvapivé. V září 2021 se stal vůbec prvním šampionem polotěžké váhy Oktagonu. Vzpomínáte? Tehdy porazil Stephana Pütze, respektive duel kvůli Pützově zranění ukončil rozhodčí. Posléze se s Oktagonem nerozešel v dobrém, mluvil o neprofesionálním přístupu a nátlaku.

Loni zápasil v americké PFL v polotěžké váze (dvakrát inkasoval K.O.). V těžké váze se tak naposledy pral v roce 2017 v UFC, kde skončil po třech porážkách. Otázkou je, v jaké formě je nyní.

Největší evropská MMA organizace míří do Čech! Vstupenky dříve na KSW 79

Na KSW Liberci by měl být Peštovým soupeřem Darko Stošič, taktéž bývalý zápasník UFC. Půjde o hlavní předzápas galavečera. V hlavním duelu bude svůj titul obhajovat anglický šampion v těžké váze Phil De Fries (22-6). Proti komu? Jméno jeho soupeře organizátoři dosud neoznámili.

Stejně tak v případě Areka Wrzoseka (1-0), bývalé ikony těžké váhy z organizace Glory. Podle spekulací by se Polák mohl utkat se Slovákem Tomášem Možným.

Pod Ještědem se přestaví i další Češi či Slováci, které můžete znát z turnajů RFA. Tato česko-slovenská organizace s KSW spolupracuje, a zápasníky si tak mohou obě partaje půjčovat. Kdo tedy bude v Liberci k vidění?

Dominik Humburger, jenž loni v listopadu na RFA 6 skolil Milana Ďatelinku. Miroslav „Inkvizitor“ Brož, který na prosincovém RFA 7 v Praze porazil navzdory utrženému bicepsu Michala Dubu. Štefan Vojčák, bezmála dvoumetrový pořízek s přezdívkou Mutant. A také zkušená bojovnice Petra Částková.

Podle neoficiálních informací by se zde měl objevit i Leo Brichta, který je blízko podpisu smlouvy s KSW.

Naopak se zde oproti původnímu plánu nepředstaví svérázný obr Michal Martínek, jehož trápí zranění ruky. „Bohužel mám smutnou zprávu ohledně svého zdravotního stavu. Rekonvalescence po operaci se protáhne na měsíce a nebudu schopen nastoupit v únoru na KSW a spíše to vypadá na začátek léta. Čeká mě dlouhá rekonvalescence a odpočinek,“ napsal na svých sociálních sítích.

Největším tahákem pro české publikum tak bude Viktor Pešta. Dočká se doma konečně výhry?