Respekt i pěsti. Keita chce v Ostravě zpět titul, kdo ovládne slovenské derby?

  • 0
Býval pěkné kvítko. Jeden malér střídal druhý. Bitky na ulici, loupeže, úprky před policií, vězení. Nyní je Losene Keita výtečným MMA zápasníkem, hvězdou Oktagonu. V sobotu bude v Ostravar Aréně bojovat o pás šampiona pérové divize proti zarputilému Němci.

„Keita? Mám k němu velký respekt, nejsme nepřátelé, nemusíme dělat před zápasem trashtalk. Ale až se zavře klec, budou od nás obou létat pěsti. Bude to dobrý zápas,“ řekl Niko Samsonidse (skóre 10-2) v nové epizodě série Na Dohled.

Osmadvacetiletý Němec, který zabojuje s Belgičanem Keitou o titul pérové váhy Oktagonu do 66 kilogramů, nemá tak zvučné jméno jako jeho soupeř. První šampion organizace tmavé pleti, někdejší majitel opasků dvou váhových divizí.

RAMPA DO MMA: Další velký projekt. Porazíte 16 magorů, těší se Paradeiser

Ovšem souboj o krále pérové váhy na letní Štvanci skončil pro Keitu hodně smolně. Pamatujete? Už po minutě a sedmi vteřinách musel kvůli zranění nohy duel odpískat a slavil Mate Sanikidze. Jenže ten se titulu překvapivě vzdal a přesunul se do lehké váhy.

Jak tedy dopadne nový střet Keita vs. Samsonidse?

Vstupenky na Oktagon 50 v Ostravě

Němec platil za velký talent. Šest zápasů a bezmála čtyři roky bez prohry. Jenže jeho cestu zbrzdilo zranění. V titulovém zápase organizace National Fighting Championship si během druhého kola ošklivě zlomil nohu.

„Neustále jsem doufal, že bude brzy vše v pořádku. Pak jsem se ale od doktora dozvěděl, že to tak není a musím na další operaci. Až po roce a půl mi řekl: Kost ti konečně srůstá správně,“ popsal držitel černého opasku v brazilském jiu-jitsu.

Na půdě Oktagonu má za sebou dva zápasy, oba vítězné. Letos v dubnu přemohl Romana Pauluse, v září na něj nevyzrál Nicolae Hantea, „Ale stejně zvítězím, je jedno jak,“ culí se Keita (11-1), Belgičan s guinejskými kořeny.

První černošský šampion Oktagonu? Bitky v podsvětí, vězení a náprava

Na jubilejním Oktagonu 50 v Ostravě se uskuteční hned dva titulové souboje. Dozvíme se i jméno šampiona lehké váhy do 70 kilogramů – ve slovenském souboji si to rozdají Rony Paradeiser (17-8) s Ivanem Buchingerem (41-8).


Témata: MMA, Ostrava, Němci