Karlos Vémola

Karlos Vémola | foto: Instagram

Návrat Terminátora. Vémola bude zápasit na Oktagonu v Liberci

  • 6
„Jsem zpět,“ hlásí MMA zápasník Karlos Vémola. V kleci bude bojovat už 15. dubna na turnaji Oktagon 41 v Liberci. Následovat bude očekávaný květnový souboj o titul šampiona střední váhy s Patrikem Kinclem.

„Karlose čeká v Liberci první zápas po zranění a dlouhé pauze, která trvala 9 měsíců. Váha je smluvena na 88 kilogramů,“ oznámila organizace Oktagon MMA.

Kdo bude jeho soupeřem? Nabízí se třeba Lee Chadwick (skóre 28-17-1), osmatřicetiletý bývalý šampion organizace Cage Warriors a veterán Bellatoru a PFL.

Zkušený britský zápasník měl totiž na konci loňského roku bojovat v Oktagonu proti Němci Rafaelu Xavierovi, ale k souboji nakonec nedošlo.

Sledujte Oktagon 39 v Mnichově zcela zdarma. Stačí mít roční iDNES Premium

Vémola (33-6) zápasil naposledy loni v červenci na pražské Štvanici, kde po necelých čtyřech minutách boje uškrtil Srba Aleksandara Iliče. Obhájil tak titul šampiona potěžké váhy do 93 kilogramů. A poté vzkázal Patriku Kinclovi (26-10): „Ještě tady lítá jedna malá 77 s mým pásem, v prosinci bych rád přišel a ten pás si vzal zpátky domů.“

Na konci roku se souboj o titul ve střední váze Kincl vs. Vémola měl opravdu uskutečnit. Odveta po čtyřech letech, hlavní tahák pražské O2 arény. Jenže kvůli nemoci Vémoly z pikatního duelu sešlo.

„Přípravě jsem podřídil vše a obětoval spoustu času, který jsem vzal rodině,“ říkal Kincl v rozhovoru pro iDNES.cz. „Po internetu běhají jeho videa, jak vyskočí z nemocnice a hned jde cvičit. Teď je tam znovu a říká, že mu šlo o život. A když vidíte ty hrané rozhovory z lůžka... Legendární herecký výkon,“ rýpl si do Vémoly.

Když ne Vémola... Také Kincl odstoupil, riskoval by. Co bude s turnajem?

Kvůli zraněné ruce nakonec ze zápasu odstoupil i Kincl. Jejich souboj se tak odehraje v O2 aréně 20. května.

Ještě předtím však Vémola bude zápasit v dubnu v liberecké Home Credit Areně. Ve městě pod Ještědem, kde Oktagon bude mít svůj turnaj vůbec poprvé, se představí rovněž Gábor Boráros, Jan Malach či Daniel Škvor.

Nejbližší turnaj organizace Oktagon se uskuteční 11. února v Mnichově.