Vojtěchová v Rakousku dvakrát třetí

Mauterndorf - Osmý závod Evropského poháru ve snowboardingu se jel o víkendu 16. – 17. února v rakouském Mauterndorfu. Stoupající výkonnost našich závodnic byla stvrzena výsledky, když v paralelním slalomu skončila Zuzana Vojtěchová na třetím a Petra Elsterová na desátém místě. V obřím paralelním slalomu pak Zuzana Vojtěchová obsadila třetí příčku a Petra Elsterová čtvrtou. V obou případech se závodů účastnilo 55 jezdkyň. v Obou kategoriích zvítězili domácí Rakušanky.

Při sobotním paralelním slalomu /PSL/ počasí účastníkům závodů příliš nepřálo, protože vše bylo zahaleno v mlžném oparu, trať byla měkká a sněhu bylo málo. V neděli při obřím paralelním slalomu /PGS/ probíhaly dopolední jízdy na zmrzlé trati. Postupem času, díky slunečnému počasí, začala být dráha především mezi jednotlivými brankami hodně měkká. Výsledkem byla neobvykle technicky náročná trať, která byla pro mnoho závodnic osudná.

Trenér reprezentačního týmu Evžen Mareš řekl: "Vzhledem k obrovské konkurenci a opravdu mimořádně náročné trati je to super výsledek, který byl ovšem podložen parádním výkonem obou našich závodnic. I ostatní z naší výpravy zajeli podle svých možností a podle toho, co jim soupeř dovolil. Věřím, že v těchto výkonech budeme pokračovat i na dalších závodech."

Nejbližší závody se jedou 23. – 24. února v Bad Kleichenthalu, kde se koná Mistrovství Rakouska. Jsou to tradičně nejobsazenější závody a vrchol evropské sezony.  

Výsledky:

PSL ženy:
1. Doris Krings /AT/
2. Ursula Fingerlos /AT/
3. Zuzana Vojtěchová /CZ/
10.     Petra Elsterová /CZ/

PGS ženy:
1. Doris Krings
2. Ursula Bruhin /SUI/
3. Zuzana Vojtěchová /CZ/
4. Petra Elsterová /CZ/


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž